5 redenen waarom vrolijke muziek aan het einde van de ceremonie ideaal is om de trouwlocatie te verlaten als kersvers echtpaar

Inhoudsopgave

5 redenen voor een vrolijk liedje als afsluiting van de trouwceremonie

INLEIDING

Het kiezen van de juiste bruiloft muziek om na de ceremonie weer op naar buiten te lopen is een belangrijk onderdeel van je bruiloftsplanning. Het is het nummer dat wordt gespeeld wanneer jij en je partner na de huwelijksceremonie de locatie verlaten, omringd door vrienden en familie. Het officiële gedeelte is achter de rug. Hoewel er veel liedjes en instrumentale stukken zijn om uit te kiezen, is het de moeite waard om te overwegen om een vrolijk trouwlied te selecteren.  
 
In dit blog geven we je 5 redenen waarom je juist voor een vrolijk liedje dient te kiezen…

1. Feestelijke sfeer

Een vrolijk lied om de ceremonie mee af te sluiten zorgt meteen voor een feestelijke sfeer. Het brengt vreugde, opwinding en positieve energie met zich mee. Het is een moment waarop je kunt dansen, lachen en genieten terwijl je de bruiloft locatie verlaat. Het maakt van het verlaten van de ceremonie een echt hoogtepunt en een moment om te vieren. 

Feestelijke sfeer eind huwelijksceremonie

2. Positieve emoties

Muziek heeft de kracht om emoties op te roepen en een vrolijk nummer zal ongetwijfeld positieve emoties teweegbrengen. Het zal een glimlach op ieders gezicht toveren en een gevoel van geluk en vreugde verspreiden. Het is een geweldige manier om een fijne indruk achter te laten bij je gasten en ervoor te zorgen dat ze nog lang napraten over je trouwdag. 

3. Energiek en opzwepend

Op vrolijke trouwmuziek de trouwlocatie uitlopen is energiek en opzwepend, waardoor het de perfecte keuze is om het feest op gang te brengen. Het nodigt jullie gasten uit om mee te bewegen, te klappen en zelfs te dansen. Het creëert een levendige en enthousiaste sfeer die ervoor zorgt dat iedereen in de feeststemming komt. 

Onvergetelijk einde v d bruiloft ceremonie dankzij het perfecte vrolijke liedje

4. Memorabele afsluiting

Het laatste liedje markeert het einde van de ceremonie en het begin van het feest. Het is een moment dat je gasten zullen onthouden, omdat het de laatste indruk is die ze hebben voordat ze naar de receptie gaan. Door te kiezen voor een vrolijk lied maak je de afsluiting memorabel en zorg je ervoor dat je bruiloft een blijvende indruk achterlaat. 

5. Passend bij jullie persoonlijkheden

Een feestelijk laatste nummer aan het einde van de ceremonie stelt je in staat om je persoonlijkheden als koppel tot uiting te brengen. Het kan een lied zijn dat een speciale betekenis heeft voor jullie relatie of gewoon een nummer dat jullie allebei vrolijk maakt. Door een lied te kiezen dat bij jullie past, voegen jullie een persoonlijk tintje toe aan het moment en maak je het nog specialer. 

Einde van de trouwceremonie liedje dat bij jullie persoonlijkheid past

Hoe en welke liedjes kies ik?

Een vrolijk lied om de ceremonie te verlaten kan op verschillende manieren worden gekozen en uitgevoerd. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

Upbeat popliedjes

Kies voor een bekend popnummer met een vrolijk en opzwepend ritme. Denk aan nummers zoals “Happy” van Pharrell Williams, “Can’t Stop the Feeling!” van Justin Timberlake of “I Gotta Feeling” van The Black Eyed Peas. Deze nummers zorgen gegarandeerd voor een feestelijke sfeer en laten iedereen met een glimlach vertrekken. 

Vrolijke klassiekers

Voorliefde voor klassieke muziek? Dan kunnen jullie kiezen voor vrolijke klassieke stukken om jullie trouwceremonie af te sluiten. Denk aan composities zoals “Spring” uit Vivaldi’s “De Vier Jaargetijden” of de “Radetzky March” van Johann Strauss Sr. Deze muziekstukken brengen een gevoel van vreugde en elegantie met zich mee. 

Swingende jazz

Als jullie houden van de sfeer van jazzmuziek, is het een geweldig idee om een swingend jazznummer te kiezen als afsluitlied. Denk aan nummers zoals “It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing)” van Duke Ellington of “Fly Me to the Moon” van Frank Sinatra. Deze nummers zorgen voor een vleugje retro-charme en laten iedereen meedeinen op de muziek. 

Op maat gemaakt lied

Zijn jullie op zoek naar iets unieks en persoonlijks? Overweeg dan om een op maat gemaakt lied te schrijven om samen met jullie dierbaren op naar buiten te lopen. Zoek naar muzikale familie en vrienden en betrek ze bij het schrijfproces. Dit kan gedaan worden door middel van een gezamenlijke inspanning om een lied te componeren dat speciaal is voor jullie als koppel. 
 
Jullie kunnen een informele bijeenkomst organiseren waarbij jullie dierbaren worden uitgenodigd om ideeën, teksten en melodieën bij te dragen. Dit kan een leuke en creatieve manier zijn om jullie band met familie en vrienden te versterken, terwijl jullie samen iets unieks en persoonlijks creëren. 
 
Tijdens de bijeenkomst kunnen jullie iedereen aanmoedigen om herinneringen, anekdotes en emoties te delen die verband houden met jullie relatie. Deze verhalen kunnen als inspiratie dienen voor de tekst van het lied. Daarnaast kunnen jullie samen met de muzikale gasten melodieën en akkoorden bedenken die passen bij de sfeer en het gevoel dat jullie willen overbrengen…of vraag de ingehuurde bruiloft muzikant om jullie hierbij te ondersteunen.  
 
Het betrekken van jullie vrienden en familie bij het schrijven van een op maat gemaakt lied zal niet alleen resulteren in een uniek lied, maar het zal ook een waardevolle en betekenisvolle ervaring zijn voor iedereen die erbij betrokken is. Het lied zal een symbool worden van jullie liefde en de hechte band die jullie delen met jullie dierbaren. 
 
Onthoud dat het kiezen van de juiste muziek om het officiële gedeelte van jullie huwelijk mee af te ronden een persoonlijke keuze is. Het moet passen bij jullie als koppel en de sfeer die jullie willen creëren. Bespreek samen welke muziekstijl en nummers jullie aanspreken en luister naar verschillende opties om het perfecte lied te vinden dat jullie bruiloft ceremonie met een vrolijke noot afsluit. 

Top 10 ideeën vrolijke bruiloft liedjes bij het verlaten van de ceremonie:

Natuurlijk wil je een nummer dat als geen ander liedje perfect bij jullie past, maar om je alvast wat inspiratie te geven kun je je door de onderstaande videoslider laten inspireren door de 10 meest gekozen vrolijke liedjes als afsluiting van een bruiloftsceremonie….

* Gebruik de pijltjes midden-links en midden-rechts om door of terug te klikken naar de volgende/vorige video

Youtube

All you need is love - The Beatles

Youtube

Alles Is Liefde - Bløf

Youtube

Happy - Pharrell Williams

Youtube

Crazy little thing called love - Queen

Youtube

Walking on sunshine - Katrina & the waves

Youtube

Can't stop the feeling - Justin Timberlake

Youtube

(Your love keeps lifting me) Higher & Higher - Jackie Wilson

Youtube

Ain’t no mountain high enough - Marvin Gaye & Tammi Terrell

Youtube

Best day of my life - American Authors

Youtube

I'm Yours - Jason Mraz

previous arrow
next arrow
Shadow

Inhoud video slider:

1: The Beatles – All You Need Is Love
2: Blof – Alles is Liefde
3: Pharrell Williams – Happy
4: Queen – Crazy Little Thing Called Love
5:Walking On Sunshine – Katrina & the Waves
6: Justin Timberlake – Can’t stop the feeling
7: Jackie Wilson – (Your love keeps lifting me) Higher & Higher
8: Marvin Gaye & Tammi Terrell – Ain’t no mountain high enough
9: American Authors-Best day of my life 
10: Jason Mraz – I’m Yours

Waarom je een vrolijk liedje kiest aan het einde van jullie ceremonie - Conclusie

Met vrolijke muziek creëer je een onvergetelijk moment waarbij jullie en jullie gasten vol vreugde en energie de ceremonie verlaten. Het is een moment om te genieten van het begin van jullie nieuwe avontuur als getrouwd stel…de ceremonie is geweest, de spanning is eraf. Heerlijk! Luidkeels zingend de deur uit wandelen, swingend het gemeentehuis uit of met een brede lach de kerk verlaten onder luid trompetgeschal; alles is mogelijk. Als het maar bij jullie past.   

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

Header foto samenwerking ceremoniemeester en DJ

Het belang van een goede samenwerking tussen een DJ en de ceremoniemeester op je bruiloft 

Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid waarbij veel verschillende elementen samenkomen om een onvergetelijke dag te creëren. Een van de belangrijkste aspecten van een geslaagde bruiloft is de muzikale sfeer. En daar komt de samenwerking tussen een DJ en de ceremoniemeester om de hoek kijken. In dit blog verkennen we het belang van een goede samenwerking tussen deze twee belangrijke spelers op je bruiloft en waarom het cruciaal is voor een vlot en succesvol feest.

Lees verder »
live muziek voor je buiten bruiloft uitgelichte afbeelding

Hoe plan je de live muziek voor je buiten bruiloft?

Jouw droom bruiloft in de buiten lucht kan nóg onvergetelijker en magischer worden gemaakt door live muziek toe te voegen. Het plannen van de perfecte muziek kan echter een ontmoedigende taak zijn. Maar wees gerust! We zijn hier om je te begeleiden bij het proces met onze deskundige tips over muziekgenres, aanbevolen muzikanten en optimale geluidskwaliteit.

Lees verder »