Bruiloft Band

Een onvergetelijke dag

Als u een huwelijksfeest plant en er een onvergetelijke dag van wilt maken, hoe kunt u dat dan het beste doen? Huurt u een trouwband in of laat u een playlist afspelen om de dansmuziek te verzorgen? Zonder twijfel is het bijna altijd beter om een goede bruiloft band te gebruiken in plaats van vooraf opgenomen nummers. Het aanbieden van live dansmuziek voor uw familie en vrienden is de beste manier om uw gasten in feeststemming te brengen en de dansvloer vol te krijgen. 

De muziek op uw bruiloft moet persoonlijk zijn voor u als koppel, maar ook een breed scala aan gasten aanspreken. De beste manier om elk van deze vakjes en meer aan te vinken, is door een fantastische live bruiloft band te vinden.  

Enkele suggesties

Bruiloft band / coverband The Triplicats profiel foto groot

The Triplicats

Vanaf €1995-

Maak kennis met ons fantastische vintage jazztrio ‘The Triplicats’! Deze briljante muzikanten zullen zeker glamour en verfijning brengen aan uw huwelijksreceptie, bruiloft diner of avondfeest.  
Ze bieden uitstekende harmonieën, swingende deuntjes en een echte vintage-ervaring. 

Lees verder »
Bruiloft jazz duo Jazz it up! profiel foto groot

Jazz it up!

Vanaf €675-

De muzikale omlijsting van uw huwelijk in een heerlijk, stijlvol jazzy jasje? Bruiloft duo ‘Jazz it up!’ zal dit zeer zeker op een absoluut smaakvolle manier voor u invullen! 
Of het nou gaat om de ceremonie, de receptie of het diner…deze passievolle en ervaren muzikanten zullen de perfecte sfeer neerzetten voor u en uw bruiloft gasten. 

Lees verder »
Bruiloft jazzband the cats collective profielfoto 2400x2400

Cats Collective

Vanaf €750,-

Op zoek naar sfeervolle jazzmuziek voor jullie bruiloft? Cats Collective is een talentvolle Amsterdamse jazzband met de zanger/crooner in de hoofdrol. Met zijn warme stem (vergeleken met Michael Bublé) zingt hij ballads en easy-listening jazz die perfect passen bij ieder moment van de bruiloft – receptie, borrel of diner.

Lees verder »

Ongeëvenaarde sfeer

Zelfs als u een top playlist hebt samengesteld waarop uw favoriete hits aller tijden zijn te horen, afgespeeld door middel van eersteklas apparatuur, zullen de geluiden die men hoort en de gevoelens die u zult ervaren niet in de buurt komen van datgene dat u krijgt met een geweldige live bruiloft band. Topmuzikanten die samenwerken en met elkaar omgaan, creëren een sfeer die een muziekinstallatie bij lange niet kan evenaren. Met een meerkoppige band zal het energieniveau exponentieel toenemen. 

Bij een band kunt u ook nog een lichtshow toevoegen voor een nog spectaculairdere sfeer. U zult waarschijnlijk overdag naar de trouwlocatie gaan kijken, maar het zal waarschijnlijk donker zijn tijdens de receptie en/of het avondfeest. Een grote lichtshow kan een enorm verschil maken, dus groter is beter als het op verlichting aankomt. U en uw gasten zullen de elektriciteit in de lucht kunnen voelen. De sfeer bij een live optreden is er altijd een van opwinding. 

Professionele bruiloft band - stressvrij genieten

Bij het inhuren van een bruiloft band om voor al uw muzikale behoeften te zorgen, vinkt nog een klus van uw lijst af – zodat u vrij kunt genieten van de grote dag, zonder stress. Als u ze eenmaal hebt laten weten wat voor stijl u zoekt (en de nummers waar u niet tegen kunt), weten ze precies wat het feest nodig heeft. Zij kennen hun vak en kunnen die expertise naar u toe brengen. Laat ze adviseren over muziekkeuzes voor verschillende stadia van de dag – wanneer livemuziek en wanneer vooraf opgenomen afspeellijsten. Een professionele bruiloft band heeft op honderden bruiloften opgetreden en kunnen u laten profiteren van hun jarenlange ervaring, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. 

Publieksinteractie met uw bruiloft band

U krijgt niet alleen muziek, u krijgt een optreden! Er gaat niets boven een goede beat vergezeld van een aantal gezellige dansbewegingen om uw gasten te laten opstaan en dansen. Als iedereen zich goed voelt op uw bruiloft, is dit een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat ook u de beste tijd hebt. Geweldige artiesten creëren een echte band met gasten. Op trouwdagen, wanneer iedereen vervuld is met liefde en champagne, zullen de warmte en energie van verschillende briljante entertainers ervoor zorgen dat iedereen de avond in een goed humeur afsluit. Een professionele bruiloft band weet hoe ze een publiek moet lezen. Ze pikken op waar uw gasten op reageren en passen de setlijst dienovereenkomstig aan. 

Het spreekt voor zich dat met hun vaardigheden op het gebied van interactie met het publiek en unieke en vakkundig uitgevoerde versies van klassieke en hedendaagse deuntjes, een bruiloft band moeilijk te verslaan is om de dansvloeren vol te laten lopen…en zo te houden. Dus huur een live bruiloft band in! 

Uw muzieksmaak

Live muziek bands voor bruiloften zijn er in allerlei soorten en maten, zoals u kunt zien in ons profiel overzicht hier. Dit betekent dat u een bruiloft band kunt kiezen die perfect bij uw muzieksmaak of bruiloftsthema past. 
Er is altijd een band voor u en uw gasten! 

Een live bruiloft band kan met de stroom meegaan

Een live band zal zo flexibel en ondersteunend mogelijk zijn op uw trouwdag. Als u een last-minute wijzigingen heeft of als men een beetje laat is, kunnen ze zich aanpassen aan het schema of aankondigingen doen tussen nummers. Dit gebeurt vaker dan u zou denken, dus het is belangrijk dat de band aan uw kant staat om te helpen bij het navigeren door deze veranderingen. 

Niet-dansende gasten zullen meer genieten van het luisteren naar de bruiloft band

Bij bruiloften en recepties zijn gewoonlijk gasten uit alle leeftijdsgroepen, van heel jong tot heel oud, dus het is belangrijk dat de bruiloft band die u huurt een verscheidenheid aan muziek kan spelen om de kloof te overbruggen. Op die manier spelen ze muziek waar gasten van alle leeftijden van kunnen genieten. Muziek aanbieden voor een breed scala aan smaken en leeftijden is erg belangrijk als het doel is om een huwelijksfeest te organiseren dat voor iedereen onvergetelijk zal zijn. 

Maar zelfs als u de beste band ter wereld inhuurt, is de kans groot dat niet elke gast met zijn voetjes van de vloer gaat. En voor die speciale gasten is het belangrijk om livemuziek aan te bieden waar ze met volle teugen van kunnen genieten, zelfs als ze maar niet van hun stoel willen komen. Sommige gasten luisteren gewoon liever naar de muziek en kijken naar de band en anderen op de dansvloer. Voor hen zal een live band veel leuker zijn dan vooraf opgenomen nummers. 

Optie voor livemuziek de rest van de dag

Sommige muzikanten treden misschien graag op tijdens uw ceremonie of tijdens het cocktailuurtje, wat meestal veel goedkoper is dan het inhuren van afzonderlijke acts. Soms kunnen de zanger(es) van uw band en een van de muzikanten ook een duo spelen, dus als u wat meer relaxte muziek wilt terwijl de gasten champagne drinken, vraag de band of ze dit kunnen verzorgen tegen een eventuele meerprijs. Door gebruik te maken van de muzikanten van uw avondband is dit veel voordeliger dan het boeken van een aparte groep. 

WAAR U OOK NOG REKENING MEE MOET HOUDEN ALS U EEN BRUILOFT BAND BOEKT

Hoewel een live bruiloft band in compacte bezetting kan komen, zijn veel bands toch met een grotere bezetting. Sommige zalen kunnen dit soort acts gewoon niet accommoderen en nogal wat zalen hebben tegenwoordig strenge geluidsbeperkingen dat ze geen enkele live band kunnen accommoderen, laat staan ​​een grotere act. Informeer hier dus goed naar bij uw trouwlocatie. 

Soms moeten ze even uitrusten van al dat optreden, zeker bij een hele feestavond! Je kunt niet altijd een genie voor bruiloft entertainment zijn. Hahaha. Een bruiloft band heeft toiletpauzes, eten, drinken en kleine ‘breaks’ tussen live sets nodig. Tijdens deze korte onderbrekingen zal er meestal muziek via een muziekinstallatie worden opgezet. 

Ondanks hun vaak zeer uitgebreide repertoire, zal een bruiloft band niet in staat zijn om elk verzoeknummer van bruiloftgasten ter plekke te spelen. Hebt u speciale verzoeknummers voor uw grote dag? Of is er misschien een gast die een liedje wil zingen? Overleg tijdens het boekingsproces even wat de mogelijkheden zijn. Uw band zal hier vast en zeker gehoor aan kunnen geven. 

Conclusie

Uw gasten enthousiast maken en enthousiast houden is de sleutel tot het creëren van een trouwdag die nog lang in de hoofden van de aanwezigen zal blijven hangen. De beste manier om dat te doen is door een bruiloft band in te huren die uw gasten betrokken houdt. Een leuke, energieke band zal niet alleen de opwinding tijdens het feest verhogen, ze zullen de gasten nog lang nadat het feest voorbij is enthousiast maken! 

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft bands bent u gegarandeerd van:

Bekijk ook eens: