Bruiloft Band

Enkele suggesties

Bruiloft & feestband The Bengaboys grote profielfoto

The Bengabunch

Vanaf €2195,-

Op zoek naar een feestband die allesbehalve gewoon is? Zoek niet verder dan The Bengaboys, de ultieme feestband. Deze groep jonge en getalenteerde muzikanten uit Cuba, Hongarije, Nederland en Israël zorgt gegarandeerd voor een feestje op jullie bruiloft. Met hun uiteenlopende invloeden en moordende muzikale vaardigheden houden ze uw gasten de hele nacht op de been. Ze staan ​​bekend om hun aanstekelijke energie en onvergetelijke podiumpresentatie.

Lees verder »
Bruiloft band The wedd!ngz profiel foto 2

The Wedd!ngz

Vanaf €1330,-

Op zoek naar professionele, swingende, pop/soul/easy-listening muziek voor uw huwelijksfeest, receptie of ceremonie? Dan bent u bij akoestische bruiloft band The Wedd!ngz aan het juiste adres. 

Lees verder »
Bruiloft duo Romancine profiel foto groot

Duo Romancine

Vanaf €699,-

Duo Romancine – het muzikale bruiloft duo dat jullie liefdesverhaal vertelt in maar liefst 7 talen! Hun passie voor muziek en hun toewijding aan perfectie maakt dit duo de ideale keuze voor jullie grote dag.

Hun repertoire is zo veelzijdig als jullie liefde, met nummers in het Engels, Nederlands, Spaans, Frans, Italiaans, Duits en Portugees. Of het nu gaat om het vertolken van klassieke liefdesballades, het brengen van vrolijke pophits of het creëren van een intieme sfeer met jazzy melodieën, zij hebben het allemaal in huis.

Lees verder »

Een onvergetelijke dag

Als je een huwelijksfeest plant en er een onvergetelijke dag van wilt maken, hoe kun je dat dan het beste doen? Huur je een trouwband in of laat je een playlist afspelen om de dansmuziek te verzorgen? Zonder twijfel is het bijna altijd beter om een goede bruiloft band te gebruiken in plaats van vooraf opgenomen nummers. Het aanbieden van live dansmuziek voor je familie en vrienden is de beste manier om je gasten in een feeststemming te brengen en de dansvloer vol te krijgen. 

De muziek op je bruiloft moet persoonlijk zijn voor jullie als koppel, maar ook een breed scala aan gasten aanspreken. De beste manier om elk van deze vakjes en meer aan te vinken, is door een fantastische live bruiloft band te vinden.  

Ongeëvenaarde sfeer

Zelfs als je een top playlist hebt samengesteld waarop jullie favoriete hits aller tijden zijn te horen, afgespeeld door middel van eersteklas apparatuur, zullen de geluiden die men hoort en de gevoelens die je zult ervaren niet in de buurt komen van datgene dat je krijgt met een geweldige live bruiloft band. Topmuzikanten die samenwerken en met elkaar omgaan, creëren een sfeer die een muziekinstallatie bij lange niet kan evenaren. Met een meerkoppige band zal het energieniveau exponentieel toenemen. 

Bij een band kun je ook nog een lichtshow toevoegen voor een nog spectaculairdere sfeer. Je zult waarschijnlijk overdag naar de trouwlocatie gaan kijken, maar het zal waarschijnlijk donker zijn tijdens de receptie en/of het avondfeest. Een grote lichtshow kan een enorm verschil maken, dus groter is beter als het op verlichting aankomt. Jullie en jullie gasten zullen de elektriciteit in de lucht kunnen voelen. De sfeer bij een live optreden is er altijd een van opwinding. 

Professionele bruiloft band - stressvrij genieten

Bij het inhuren van een bruiloft band om voor al je muzikale behoeften te zorgen, vink je nog een klus van je lijst af – zodat je vrij kunt genieten van de grote dag, zonder stress. Als je ze eenmaal hebt laten weten wat voor stijl je zoekt (en de nummers waar je niet tegen kunt), weten ze precies wat het feest nodig heeft. Zij kennen hun vak en kunnen die expertise naar je toe brengen. Laat ze adviseren over muziekkeuzes voor verschillende stadia van de dag – wanneer livemuziek en wanneer vooraf opgenomen afspeellijsten. Een professionele bruiloft band heeft op honderden bruiloften opgetreden en kunnen jullie laten profiteren van hun jarenlange ervaring, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. 

Publieksinteractie met jullie bruiloft band

Je krijgt niet alleen muziek, je krijgt een optreden! Er gaat niets boven een goede beat vergezeld van een aantal gezellige dansbewegingen om je gasten te laten opstaan en dansen. Als iedereen zich goed voelt op jouw bruiloft, is dit een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat ook jullie zelf de tijd van jullie leven hebben. Geweldige artiesten creëren een echte band met gasten. Op trouwdagen, wanneer iedereen vervuld is met liefde en champagne, zullen de warmte en energie van verschillende briljante entertainers ervoor zorgen dat iedereen de avond in een goed humeur afsluit. Een professionele bruiloft band weet hoe ze een publiek moet lezen. Ze pikken op waar uw gasten op reageren en passen de setlijst dienovereenkomstig aan. 

Het spreekt voor zich dat met hun vaardigheden op het gebied van interactie met het publiek en unieke en vakkundig uitgevoerde versies van klassieke en hedendaagse deuntjes, een bruiloft band moeilijk te verslaan is om de dansvloeren vol te laten lopen…en zo te houden. Dus huur een live bruiloft band in! 

Bruiloft band - muzieksmaak

Live muziek bands voor bruiloften zijn er in allerlei soorten en maten, zoals je kunt zien in ons profiel overzicht hier. Dit betekent dat je een bruiloft band kunt kiezen die perfect bij jullie muzieksmaak of bruiloftsthema past. 
Er is altijd een band voor jullie en jullie gasten! 

Een live bruiloft band kan met de stroom meegaan

Een live band zal zo flexibel en ondersteunend mogelijk zijn op jouw trouwdag. Als je een last-minute wijziging hebt of als men een beetje laat is, kunnen ze zich aanpassen aan het schema of aankondigingen doen tussen nummers. Dit gebeurt vaker dan je zou denken, dus het is belangrijk dat de band aan jouw kant staat om te helpen bij het navigeren door deze veranderingen. 

Niet-dansende gasten zullen meer genieten van het luisteren naar de bruiloft band

Bij bruiloften en recepties zijn gewoonlijk gasten uit alle leeftijdsgroepen, van heel jong tot heel oud, dus het is belangrijk dat de bruiloft band die je huurt een verscheidenheid aan muziek kan spelen om de kloof te overbruggen. Op die manier spelen ze muziek waar gasten van alle leeftijden van kunnen genieten. Muziek aanbieden voor een breed scala aan smaken en leeftijden is erg belangrijk als het doel is om een huwelijksfeest te organiseren dat voor iedereen onvergetelijk zal zijn. 

Maar zelfs als je de beste band ter wereld inhuurt, is de kans groot dat niet elke gast met zijn voetjes van de vloer gaat. En voor die speciale gasten is het belangrijk om livemuziek aan te bieden waar ze met volle teugen van kunnen genieten, zelfs als ze maar niet van hun stoel willen komen. Sommige gasten luisteren gewoon liever naar de muziek en kijken naar de band en anderen op de dansvloer. Voor hen zal een live band veel leuker zijn dan vooraf opgenomen nummers. 

Optie voor livemuziek de rest van de dag

Sommige muzikanten treden misschien graag op tijdens jullie ceremonie of tijdens het cocktailuurtje, wat meestal veel goedkoper is dan het inhuren van afzonderlijke acts. Soms kunnen de zanger(es) van jullie band en een van de muzikanten ook een duo spelen, dus als je wat meer relaxte muziek wilt terwijl de gasten champagne drinken, vraag de band of ze dit kunnen verzorgen tegen een eventuele meerprijs. Door gebruik te maken van de muzikanten van uw avondband is dit veel voordeliger dan het boeken van een aparte groep. 

WAAR je OOK NOG REKENING MEE MOET HOUDEN ALS je EEN BRUILOFT BAND BOEKT

Hoewel een live bruiloft band in compacte bezetting kan komen, zijn veel bands toch met een grotere bezetting. Sommige zalen kunnen dit soort acts gewoon niet accommoderen en nogal wat zalen hebben tegenwoordig strenge geluidsbeperkingen dat ze geen enkele live band kunnen accommoderen, laat staan een grotere act. Informeer hier dus goed naar bij jullie trouwlocatie. 

Soms moeten ze even uitrusten van al dat optreden, zeker bij een hele feestavond! Je kunt niet altijd een genie voor bruiloft entertainment zijn. Hahaha. Een bruiloft band heeft toiletpauzes, eten, drinken en kleine ‘breaks’ tussen live sets nodig. Tijdens deze korte onderbrekingen zal er meestal muziek via een muziekinstallatie worden opgezet. 

Ondanks hun vaak zeer uitgebreide repertoire, zal een bruiloft band niet in staat zijn om elk verzoeknummer van bruiloftgasten ter plekke te spelen. Heb je speciale verzoeknummers voor jullie grote dag? Of is er misschien een gast die een liedje wil zingen? Overleg tijdens het boekingsproces even wat de mogelijkheden zijn. Jullie band zal hier vast en zeker gehoor aan kunnen geven. 

Conclusie

Uw gasten enthousiast maken en enthousiast houden is de sleutel tot het creëren van een trouwdag die nog lang in de hoofden van de aanwezigen zal blijven hangen.

De beste manier om dat te doen is door een bruiloft band in te huren die jullie gasten betrokken houdt. Een leuke, energieke band zal niet alleen de opwinding tijdens het feest verhogen, ze zullen de gasten nog lang nadat het feest voorbij is enthousiast maken! 

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft bands zijn jullie gegarandeerd van:

Bekijk ook eens: