9 redenen waarom je een professionele bruiloft DJ zou moeten boeken

Inhoudsopgave

9 Redenen waarom je een professionele bruiloft DJ zou moeten inhuren

Je bent bezig met het plannen van je huwelijksdag en je begint alle opties voor een bruiloft DJ te bekijken. Je eerste instinct is misschien om te kijken hoe je dit zo voordelig mogelijk kunt regelen. Immers, een bruiloft is niet goedkoop en je zit met talloze andere kosten toch? En wat kost een professionele bruiloft DJ eigenlijk wel niet?!

 Snel zul je merken dat er DJ’s zijn die pakketten aanbieden voor een waanzinnig lage prijs, maar die niet veel ervaring lijken te hebben.

Of misschien biedt je superlieve neef of vriend aan om gratis muziek te spelen op je bruiloft, maar…het spreekt voor zich dat je vriend die van muziek houdt en goede afspeellijsten maakt, niet de expertise heeft om voor een hele kamer vol gasten van verschillende leeftijden te spelen en ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het lijkt misschien aantrekkelijk om deze mogelijkheden met twee handen aan te nemen, maar is het het risico waard?  Als je een professionele DJ boekt, moet je misschien wat meer van je budget investeren. Maar geloof ons als we zeggen dat het de moeite waard is om niet te maken te krijgen met de stress-veroorzakende problemen die gepaard gaan met het inhuren van een amateur.  

Hier zijn de 9 belangrijkste redenen waarom je geen amateur-dj zou moeten inhuren voor je bruiloft…

1: Een professionele DJ neemt jullie bruiloft wél serieus

Amateur-dj’s zien dit meestal als hun leuke weekendoptreden en een manier om wat extra geld te verdienen. Dus als er iets misgaat tijdens je langverwachte huwelijksfeest, zien ze het misschien niet als een groot probleem.

Professionele bruiloft dj’s daarentegen hebben een reputatie hoog te houden, dus nemen ze elk optreden serieus. Ze zijn meer toegewijd en geïnteresseerd in hun vak waardoor ze voortdurend zoeken naar manieren om hun prestaties te verbeteren. Echte professionele bruiloft DJ’s gaan tot het uiterste voor hun klanten en zijn toegewijd om elke keer weer een vlekkeloze, onvergetelijke ervaring te bieden. 

Waarom een professionele bruiloft DJ foto 1

2: voor een amateur-dj is het moeilijker om de menigte te lezen en het energie-niveau hoog te houden

Een amateur of hobbyist zal veel meer moeite hebben met inschatten welke muziek goed aanslaat en om het peil op een goede manier op te bouwen en naar een hoogtepunt te brengen. 

Een goed geïnformeerde, ervaren DJ kan de sfeer tijdens jullie bruiloft vakkundig lezen en zorgt ervoor dat elke gast zich volledig betrokken voelt bij de feest ervaring. Ze weten het energieniveau in de zaal perfect te beheersen, de stemming hoog te houden en de dansvloer te laten rocken. Ze kunnen de kleinste aanwijzingen en reacties van gasten oppikken, snel schakelen om de vaart erin te houden en weten ongemakkelijke pauzes te vermijden.

Het vermogen om het publiek te lezen is een waardevolle en kritische vaardigheid die zorgvuldig wordt aangescherpt door professionele dj’s door jarenlange oefening die amateur-dj’s vaak niet bezitten. 

3: Een professionele bruiloft dj weet hoe hij de flow van je bruiloft naadloos moet beheren

Jullie bruiloft DJ is medeverantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van jullie feestavond, het beheren van de tijdlijn, het coördineren met andere leveranciers, het vasthouden van de aandacht van je gasten en het op schema houden van alles. Er is veel vaardigheid voor nodig om moeiteloos van de ene activiteit naar de volgende over te schakelen.

Een onervaren DJ voelt zich misschien alleen op zijn gemak bij het afspelen van een muzieklijst en niets anders. Ze kunnen gemakkelijk verdwalen door zoveel details tegelijk te coördineren, terwijl een professionele DJ buitengewoon vertrouwd en bedreven zal zijn in het beheren van tijdlijnen. 

"Een goede bruiloft DJ hoeft gelukkig niet duur te zijn.... Al onze DJ's zijn door ons deskundige team geselecteerd op aspecten als prijs, representatie, kwaliteit, en meer"
Team Live Bruiloft Muziek

Bekijk een aantal snelle suggesties hieronder: 

Slechte DJ , foute DJ ,waarom een professionele DJ inuren

4 Een amateur DJ zal vast geen opleiding tot ceremoniemeester hebben.

Een goede, professionele DJ doet zoveel meer dan liedjes draaien; de persoon die op jullie bruiloft achter de microfoon staat, heeft een van de GROOTSTE invloeden op hoe het feest zal verlopen, in voor- en tegenspoed.

Hij of zij heeft totale en volledige controle over de sfeer en flow. Het is van cruciaal belang dat jullie DJ weet hoe hij correct en gepast moet praten wanneer hij de bruiloft gasten toespreekt.

Veel DJ’s worden gevraagd om aankondigingen te doen aan de gasten, waaronder de aanvang van het huwelijksfeest, de binnenkomst van de bruid en bruidegom, het aansnijden van de taart, speciale dansen en meer…dan wil je toch niet dat je goede vriend, die misschien net wat te veel biertjes op heeft, of je grappige oom die gênante verhalen gaat vertellen als spreker aan de microfoon?

Professionele dj’s zijn niet alleen getraind om afspeellijsten te kiezen en samen te stellen die op natuurlijke wijze met de avond en het publiek meegaan, maar ze zijn ook getraind om geweldige spreekvaardigheid in het openbaar te hebben. Professionele DJ’s/MC’s (Masters of Ceremony) oefenen vaak, zodat ze hun prestaties met de microfoon kunnen optimaliseren. Ze weten hoe ze moeten entertainen terwijl ze professioneel blijven. Ze weten hoe ze een smaakvolle grap moeten maken terwijl ze de zaken stijlvol houden. Een onaangename, onprofessionele DJ/presentator kan een enorme domper zijn op de sfeer van je bruiloft en dan kan het moeilijk zijn om het feest weer in goede banen te leiden. 

5: Amateur-dj's zullen minder investeren in hun geluidsapparatuur.

Omdat amateur-dj’s hun werk meestal als bijzaak zien, investeren ze mogelijk niet voldoende in hoogwaardige luidsprekers en audioapparatuur, waardoor je het risico loopt op een extreem slechte geluidskwaliteit en prestaties op jullie mooiste feest. Er is ook een veel grotere kans op uitval van apparatuur…en als ze geen back-upsysteem hebben, heb je geen muziek voor je receptie en op de dansvloer! Zorg ervoor dat je een DJ boekt die in zijn apparatuur investeert, zodat je toespraken, je openingsdans liedje en al je favoriete nummers duidelijk kunt horen. 

6: Een amateur-dj heeft misschien geen uitgebreide muziekbibliotheek.

Professionele DJ’s hebben een uitgebreide bibliotheek met nummers uit verschillende genres, variërend van R&B tot country. Ze weten wanneer ze de klassiekers moeten spelen en wanneer ze een paar tophits moeten draaien. Ze begrijpen ook de waarde en het belang van het legaal verkrijgen van hun muziek, wat garandeert dat de muziek zal klinken en spelen zoals verwacht. 
Waarom een professionele bruiloft DJ foto 3

7: Een amateur-dj kan mogelijk geen speciale verzoeken aannemen.

Jullie trouwdag is uniek omdat de relatie tussen jou en je partner uniek is. Misschien hebben jullie een aantal speciale tradities, spelletjes, details of danspassen waarvan je wilt dat de DJ deze in je feestavond opneemt om je eigen stijl en persoonlijkheid te weerspiegelen. Helaas heeft een amateur-dj misschien niet de ervaring, of nog belangrijker, de passie en gedrevenheid, om aan jullie speciale verzoeken te voldoen. Het kan zelfs zijn dat ze het moeilijk vinden om spontane liedjesverzoeken van jullie huwelijks gasten in te willigen. De meeste professionele dj’s werken nauw met jullie als bruidspaar samen om ervoor te zorgen dat die unieke, persoonlijke visie tot leven komt. 

8: Gemoedsrust.

Het inhuren van een professionele bruiloft DJ stelt jullie in staat om achterover te leunen en echt te genieten van de speciale dag die jullie gepland hebben. Vooral bruiloften zitten boordevol speciale momenten en het kan moeilijk zijn om jezelf bij te houden. Een dj kan de cateraar een seintje geven om de champagne te schenken, het aansnijden van de taart aankondigen om de fotograaf te waarschuwen en je eraan herinneren wanneer je openingsdans plaatsvindt of wanneer het tijd is om aan het bruiloft diner plaats te nemen. Een bruid en bruidegom moeten zich geen zorgen hoeven te maken dat alles volgens schema verloopt tijdens hun avondfeest of receptie. Een DJ kan dat voor je regelen en zorgt voor onschatbare gemoedsrust. 

9: De meeste amateur-dj's bieden geen andere entertainment mogelijkheden.

Net als de meeste andere koppels zijn jullie waarschijnlijk ook geïnteresseerd in sfeervolle of verbluffende belichting, een disco-dansvloer, rookmachine of DJ-booth. De meeste professionele DJ’s kunnen dit verzorgen of hebben de juiste connecties om dit voor je te regelen, waardoor het voor jullie uiterst gemakkelijk en stressvrij wordt. 

Waarom een professionele bruiloft DJ - Conclusie

Op je trouwdag verdien je het om je te concentreren op het vieren met vrienden en familie en te genieten van elkaar. Je verdient een mooie en grootse bruiloft. Maar aangezien je budget je vaak terugbrengt naar de realiteit, kan het verleidelijk zijn om alle mogelijke alternatieven te vinden om de huwelijkskosten zo laag mogelijk te houden. Wees echter voorzichtig met het besparen van kosten als het om jullie bruiloft DJ gaat, aangezien dit het algehele resultaat en de stemming van jullie belangrijkste dag kan beïnvloeden. Zoek een professionele DJ die gepassioneerd is om jullie het mooiste feest van jullie leven te geven. Een eersteklas DJ bedenkt slimme oplossingen als er zich problemen voordoen en zal gedurende het hele huwelijksfeest uiterst attent zijn op jullie behoeften.  
 
Wees dus niet bang om te investeren in het inhuren van een professionele DJ. Je kijkt terug op je bruiloft en realiseert je dat ze er alles aan hebben gedaan om ervoor te zorgen dat je huwelijksfeest stressvrij en onvergetelijk was! 
 

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

Bruiloft Duo / combo DJ & SAX profiel foto groot

DJ en saxofonist boeken voor je bruiloft

Ben je op zoek geweest naar dat ene speciale iets dat je bruiloft van ‘fundamenteel foutloos’ naar ‘perfect aangenaam’ gaat verheffen? Zoek dan niet verder, want Live bruiloft Muziek heeft iets voor je dat jullie grote dag onderscheidt van alle andere.
Nu weet ik wat je denkt: “Wat zou in vredesnaam die bewering kunnen waarmaken?”

Lees verder »
Openingsdans bruiloft muziek, hoe kies je de openingsdans

Openingsdans bruiloft – Hoe kies je je perfecte liedje ?   20 tips

Er zijn veel manieren om een openingsdans liedje te kiezen. Bijvoorbeeld een nummer met een speciale betekenis, dat romantisch of gedenkwaardig is, dat geweldig is om op te dansen, dat past bij het thema of de locatie van jullie bruiloft, dat populair is bij beroemdheden, dat voorkomt in een film of tv-show waar u van houdt.

In dit blog geven we je 20 tips en ideeën om jullie perfecte liedje uit te kiezen…

Lees verder »