Bruiloft Duo / Combo

Enkele suggesties

Bruiloft muziek duo the soulstrings profiel foto groot

The Soulstrings

vanaf €495,-

Een toevallige ontmoeting in de trein lag aan de basis van de formatie van dit begaafde bruiloftsduo – The Soulstrings!

Met een ruime ervaring in het spelen op bruiloften, weten zij als geen ander hoe ze de perfecte sfeer kunnen creëren op zo’n bijzondere dag. Hun passie voor muziek en hun bereidheid om verzoeknummers te spelen, maken hun de ideale keuze voor jullie bijzondere moment.

Lees verder »
Akoestisch bruiloft duo The Musicblenders profielfoto groot

The Musicblenders

Vanaf €650,-

The Musicblenders is een muzikaal duo dat de kracht heeft om in muziek een diepe emotie teweeg te brengen, en geen andere gelegenheid leent zich daar beter voor dan uw bruiloft. We stellen u graag voor aan dit buitengewone akoestische easy listening bruiloft duo dat uw speciale dag zal omlijsten met betoverende melodieën en een ongeëvenaarde warmte.

Lees verder »
Bruiloft duo Romancine profiel foto groot

Duo Romancine

Vanaf €699,-

Duo Romancine – het muzikale bruiloft duo dat jullie liefdesverhaal vertelt in maar liefst 7 talen! Hun passie voor muziek en hun toewijding aan perfectie maakt dit duo de ideale keuze voor jullie grote dag.

Hun repertoire is zo veelzijdig als jullie liefde, met nummers in het Engels, Nederlands, Spaans, Frans, Italiaans, Duits en Portugees. Of het nu gaat om het vertolken van klassieke liefdesballades, het brengen van vrolijke pophits of het creëren van een intieme sfeer met jazzy melodieën, zij hebben het allemaal in huis.

Lees verder »

Klein maar fijn

Als het gaat om bruiloftsmuziek, betekent groter niet altijd beter. Terwijl een 10-koppige band voor een groots spektakel zorgt, is een live bruiloft duo vaak de perfecte keuze om een ​​betoverende sfeer te creëren op jullie trouwdag, nog afgezien van de (veel) lagere kosten. Maar wat maakt live duo’s zo geschikt voor bruiloften? Lees verder om daar achter te komen!

Bruiloft duo in actie
bruiloft zang duo

Wat is een live bruiloft duo?

Een live duo kan vrijwel elke combinatie van twee muzikanten betekenen, maar als we het over een duo hebben in de context van het boeken van een duo voor jullie bruiloft, bedoelen we over het algemeen een zanger(es) begeleid door een (akoestische) gitarist of pianist. Deze duo line-up staat echter niet vast; de zanger kan bijvoorbeeld ook gitaar spelen, of de gitarist kan ook zingen. Wat de combinatie ook is, live duo’s zorgen voor fantastisch bruiloft entertainment. Vaak spelen ze pop nummers, maar er zijn ook bruiloft duo’s in de stijlen jazz of klassiek. De keuze is aan jullie. 

Waarom een live duo boeken voor je bruiloft?

Live duo’s zijn een enorm flexibele stijl van huwelijksentertainment die prachtige muziek kunnen uitvoeren tijdens jullie trouwdag. Ze kunnen een emotionele vertolking geven van je favoriete ballade terwijl je door het gangpad loopt, een ontspannen sfeer creëren terwijl je ’s middags aan de champagne nipt, of versterkers aansluiten en het feest op gang brengen tijdens de avondreceptie. 

Het duo dat je inhuurt, kan vaak een breed scala aan bruiloftsklassiekers spelen, samen met enkele moderne deuntjes. Ze hebben misschien zelfs hun eigen originele nummers beschikbaar voor jullie grote dag! Het hangt allemaal af van wat je zoekt qua stijl en repertoire. Het is belangrijk dat je een duo inhuurt dat ervaring heeft met het spelen op een bruiloft; ze moeten weten hoe ze hun muziek moeten aanpassen aan de sfeer van de dag en/of het moment. Zoals bijvoorbeeld: 

Een bruiloft ceremonie duo kan serene achtergrondmuziek uitvoeren terwijl jullie gasten plaatsnemen, een speciaal lied naar keuze voor de bruidsmars, rustige deuntjes terwijl je de akte tekent en een triomfantelijk, vrolijk lied voor de uitloop ten gehore brengen. 

Jullie bruiloftsreceptie staat in het teken van een ontspannen gesprek en het delen van felicitaties. Rustige live-loungemelodieën van een duo vormen een elegante aanvulling op de gesprekken en het gelach van vrienden en familie die bijpraten terwijl ze genieten van drankjes en hapjes. 

Het inhuren van een bruiloft duo voor dit deel van de dag zorgt voor prettig entertainment. Het zal jullie gasten bezighouden terwijl je bezig bent met ontmoeten, begroeten en eventueel jullie officiële foto’s laten maken. 

Voordelen van een bruiloft duo inhuren

Een duo boeken voor je bruiloft heeft veel voordelen. We sommen de belangrijkste hieronder voor je op: 

  • Een duo is veelzijdig inzetbaar (zowel voor ceremonie, receptie, diner als trouwfeest) 
  • Een bruiloft duo kan liedjes puur en klein spelen (dit zorgt voor een intieme en romantische setting) 
  • Een duo is aantrekkelijk geprijsd (je betaalt geen volledige band, maar geniet toch van live muziek)
  • Duo’s werken ook goed op locaties met beperkte speelruimte en zijn ideaal voor locaties met geluidsbegrenzers. 

Natuurlijk bestaan er ook combinaties van meer dan twee muzikanten. Voor het gemak noemen we deze bij LiveBruiloftMuziek combo’s. Bruiloft combo’s bestaan er in vele verschillende muziekstijlen. Denk bijvoorbeeld aan:

Een combinatie van verschillende vocalisten of denk aan strijkkwartetten, harpisten en gitaristen. Dit is nog steeds een zeer populaire keuze voor huwelijksceremonies, dus onze muzikanten neigen sterk naar dit genre. 

Klassieke muziek heeft soms een slechte reputatie, vooral onder jongere generaties. Het wordt soms gezien als een beetje benauwd en saai (naar onze mening zeer onterecht!) Toch worden we vaak omringd door klassieke muziek op plaatsen waar we het het minst verwachten. Van filmsoundtracks tot televisiereclames, tot samples in populaire dansnummers, het is overal. 

Misschien ben je nog nooit naar een volledig klassiek recital geweest of heb je nog nooit een hele opera gezien. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden de schoonheid, grootsheid en traditie van dit enorme muziekgenre te waarderen. Of dat je er iets van mee wilt nemen naar jullie bruilofts ceremonie. Klassieke muziek is niet allemaal hetzelfde en er is echt voor elk wat wils. 
Als klassiek repertoire toch niet zo jullie ding is, houd er dan rekening mee dat veel strijkkwartetten, harpisten, klassieke gitaristen en zangers muzikaal diverse repertoirelijsten hebben. Deze bevatten vaak ook andere stijlen dan alleen klassiek. Denk o.a. aan pop, folk, opera, filmmuziek evenals klassieke favorieten – en sommige kunnen zelfs een speciaal lied voor jullie instuderen. 

In deze setting zullen muzikanten (meestal akoestisch) rock- en popcovers van de jaren 60 tot nu spelen. Vaak hebben zij een zeer breed repertoire en vind je, in overleg met de muzikanten, vast en zeker de geschikte liedjes voor jullie bruiloft.  

Een jazz combo is zeer zeker ook geschikt voor een bruiloft, omdat deze muziekstijl niet opdringerig is en breed toepasbaar. Een jazz combo kun je bijvoorbeeld gebruiken als live achtergrondmuziek, maar ook als leuke dansmuziek. De receptie, het diner of zelfs het afsluitende avondfeest; met jazzmuziek kun je van bijna elk moment genieten tijdens jullie trouwdag.  
Als je een bekwaam, professioneel jazzcombo of duo inhuurt, zou hun veelzijdigheid ongeëvenaard moeten zijn. Jazzmuzikanten worden getraind in de kunst van het improviseren, waardoor ze worden blootgesteld aan verschillende jazzschalen en verschillende genres. Hoe meer ervaring jullie live jazz duo of combo heeft met verschillende genres spelen, hoe gespecialiseerder ze jullie bruiloftsentertainment kunnen maken. 

Deze kunnen een heerlijk akoestisch jazzgevoel uit de jaren 20 en 30 bieden dat op dit moment erg in is. Geïnspireerd door de bezienswaardigheden en geluiden van de Parijse jazzscene, is zigeunerjazzmuziek ontstaan uit een groep reizende muzikanten die hun eigen unieke en zeer populaire stijl creëerden. Gypsy jazz combo’s zijn populairder dan ooit vanwege hun energieke en vrolijke optredens. Met dit in gedachten hebben we bij LiveBruiloftMuziek hoog en laag gezocht om je de allerbeste selectie te bieden. 
Huur een gypsy jazz duo of combo voor je bruiloft en je hebt gegarandeerd iets unieks! 
Omdat gitaren meestal de belangrijkste instrumenten zijn die in deze combo’s worden gebruikt, zul je vaak zien dat er tevens een contrabas, klarinet, saxofoon, mandoline of een accordeonist worden toegevoegd. Deze smeltkroes van instrumenten creëert echt een recept voor een levendige en opwindende uitvoering en brengt altijd een golf van energie op elk feest, vooral goed als je op zoek bent naar geweldige muziek om ook op te dansen. Gegarandeerd dat ze de voetjes aan het tikken krijgen en de vingers aan het klikken! 

Conclusie

Duo’s en Combo’s zijn niet alleen handig als je geen grote band kunt accommoderen – ze zijn een heel reëel alternatief op zich, door een zeer intieme sfeer te bieden en op een andere manier met uw gasten om te gaan. Ze kunnen ook een fantastische manier zijn om het amusement van een avond te beginnen alvorens andere acts starten. Zo zijn al jullie vrienden en familieleden al een beetje opgewarmd voor het grote feest. 

Snuffel dus snel door de profielen van deze veelzijdige muzikanten en boek snel je favoriete duo of combo om jullie trouwdag compleet te maken! 

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft duo’s of combo’s bent u gegarandeerd van:

Bekijk ook eens: