Bruiloft zanger / zangeres

Een live zanger maakt het uniek

Een live zanger of zangeres kan uw bruiloft zeer speciaal en uniek maken. Of het nu gaat om het uitvoeren van ceremoniemuziek of het lied voor de openingsdans, een professionele bruiloft zanger(es) belooft de sfeer te verhogen en uw gasten te verrassen. 

Als u een bruiloft zanger overweegt voor de grote dag, zult u ongetwijfeld een hele reeks vragen hebben… en dat is waar wij van pas komen. 

Hier geven we een overzicht van enkele van de meest voorkomende vragen over het inhuren van een bruiloft zanger of zangeres. Maar houd er rekening mee dat er geen vaste regels zijn. Van timing en logistiek tot muziekstijlen en voorkeuren, het is jullie trouwdag en zo ongeveer alles mag! 

Bruiloft zanger huren, live bruiloft muziek inhuren

Enkele suggesties

Bruiloft jazz duo Jazz it up! profiel foto groot

Jazz it up!

Vanaf €675-

De muzikale omlijsting van uw huwelijk in een heerlijk, stijlvol jazzy jasje? Bruiloft duo ‘Jazz it up!’ zal dit zeer zeker op een absoluut smaakvolle manier voor u invullen! 
Of het nou gaat om de ceremonie, de receptie of het diner…deze passievolle en ervaren muzikanten zullen de perfecte sfeer neerzetten voor u en uw bruiloft gasten. 

Lees verder »
Bruiloft jazzband the cats collective profielfoto 2400x2400

Cats Collective

Vanaf €750,-

Op zoek naar sfeervolle jazzmuziek voor jullie bruiloft? Cats Collective is een talentvolle Amsterdamse jazzband met de zanger/crooner in de hoofdrol. Met zijn warme stem (vergeleken met Michael Bublé) zingt hij ballads en easy-listening jazz die perfect passen bij ieder moment van de bruiloft – receptie, borrel of diner.

Lees verder »
Bruiloft zanger Stan inhuren of boeken, zanger voor live muziek op bruiloft, profiel foto 2

Zanger Stan

Vanaf €495,-

Deze jonge talentvolle zanger zal zeker uw muzikale hart stelen wanneer hij tijdens uw huwelijksceremonie de door u gekozen nummers vertolkt.

Zanger Stan weet met zijn stem de juiste snaar te raken op uw perfecte dag.  
De liedjes die bij u als bruidspaar horen en uw eigen liefdesverhaal vertellen begeleidt hij op sfeervolle en romantische wijze met akoestische gitaar of piano.

Lees verder »

WAT IS EEN BRUILOFT ZANGER(ES)?

De term bruiloftszanger is ongelooflijk breed en kan worden gebruikt om zowat elke zanger te beschrijven die op bruiloften optreedt. We zullen later ingaan op de verschillende opties, maar populaire categorieën omvatten alles van jazz, opera en klassieke vocalisten tot akoestische zanger-gitaristen en pianisten. 

WANNEER TREEDT EEN BRUILOFT ZANGER(ES) OP?

U kunt een bruiloftszanger inhuren voor elk belangrijk onderdeel van uw grote dag. Veel zangers zijn ongelooflijk veelzijdig en meegaand en kunnen verschillende pakketten aanbieden om verschillende delen van de dag te dekken. Dus voel u vrij om specifiek te zijn over uw vereisten wanneer u vragen stelt. 

WAT VOOR SOORTEN MUZIEK VOEREN BRUILOFT ZANGERS UIT?

Een ervaren bruiloftszanger heeft een uitgebreid repertoire aan liedjes om een ​​setlijst te maken die is afgestemd op uw voorkeuren. 

Natuurlijk zijn er bruiloft zangers in vele vormen, en de meeste zullen een paar belangrijke genres hebben waar ze bekend om staan. Een akoestische zanger-gitarist zal bijvoorbeeld waarschijnlijk alles dekken, van klassiekers tot hedendaagse pop, terwijl een jazzzanger zich meestal aan bekende jazzstandaarden zal houden. 

BRUILOFT ZANGER(ES) – TYPE ARTIESTEN

Een akoestische zanger-gitarist creëert een relaxte sfeer door middel van een combinatie van akoestische gitaar en zang. Akoestische bruiloft zanger-gitaristen bieden vaak een uitgebreide setlijst met van alles van folk, jazz en soul tot rock en moderne pophits. 

Populaire artiesten die o.a. aan bod komen zijn Ed Sheeran, Jack Johnson, Eva Cassidy, Mumford & Sons, The Beatles, Fleetwood Mac, Tom Petty, Bob Dylan, Jason Mraz, Neil Young, Joni Mitchell en nog veel meer. 

Wanneer een trouwband te veel is voor de gelegenheid, is een solozanger met backingtracks de ideale keuze om uw gasten aan het dansen te krijgen. Dit type bruiloftszanger zal zichzelf begeleiden met hoogwaardige achtergrondtracks om levendige feestsets te creëren die gasten van alle leeftijden zullen vermaken. 

Maak een grootse entree met een professionele operazangeres, perfect voor huwelijksceremonies en verrassingsoptredens tijdens het huwelijksontbijt! 

Meestal met een zanger(es) en gitarist/pianist, is een akoestisch duo een veelzijdige optie om al je huwelijksentertainment te verzorgen. 

Solopianisten met zang zijn een populaire keuze voor ceremonies, champagnerecepties en huwelijksontbijten. Een zanger-pianist kan alles uitvoeren, van jazz tot hedendaags, op zowat elk evenement. 

Als je de ruimte en het budget hebt, is een live bruiloft band de ultieme manier om het in stijl te vieren. Met meerdere stijlen om uit te kiezen, zal een professionele trouwband muziek uit elk tijdperk coveren om ervoor te zorgen dat gasten de hele avond kunnen dansen. 

BRUILOFT ZANGER(ES) – LOGISTIEK

Nu u een idee heeft van wat u zoekt, gaan we eens kijken naar de logistiek. Het goede nieuws is dat solo-acts en duo’s ongelooflijk flexibel zijn en kunnen werken met zowat alle vereisten die uw locatie kan hebben. Hieronder vindt u een aantal zaken waarmee u rekening moet houden voordat u boekt. 

STAAT JOUW TROUWLOCATIE LIVE MUZIEK TOE?

Voordat je verder gaat, moet je ervoor zorgen dat op je trouwlocatie livemuziek is toegestaan en een live zanger kan huisvesten. Dit is geen probleem voor de meeste zalen, maar vraag het voor de zekerheid altijd even na. Dit is belangrijk voordat u uw act boekt, aangezien sommige locaties dus geen versterkte muziek toestaan. 

HOEVEEL RUIMTE HEEFT EEN BRUILOFT ZANGER NODIG?

Het mooie van een solo-act of duo is hun compacte formaat, waardoor ze zeer flexibel zijn als het gaat om speelruimte. 

Afhankelijk van de stijl van de act die u hebt geboekt, moet er mogelijk ongeveer 3 x 2 meter worden vrijgelaten, zodat uw bruiloftszanger voldoende ruimte heeft om vrij te bewegen. In de meeste gevallen zal dit voldoende zijn voor zanger-gitaristen, zanger-pianisten, duo’s en avondartiesten. 

HOEVEEL TIJD HEEFT DE BRUILOFT ZANGER NODIG OM OP TE ZETTEN?

Opstellingstijden variëren voor elke unieke act, maar als richtlijn zult u zien dat zangers maximaal een uur nodig hebben om op te zetten. 

Het kan zijn dat sommige zangers in ongeveer 30 minuten kunnen beginnen als ze met een meer draagbare opstelling werken. 

MAG EEN BRUILOFT ZANGER BUITEN OPTREDEN?

Ervan uitgaande dat het mooi weer is, treden zangers over het algemeen graag buiten op. Elke artiest heeft zijn eigen voorwaarden, maar we raden aan om in de meeste gevallen een afdak/tent of iets dergelijks beschikbaar te hebben om ervoor te zorgen dat de act en uitrusting beschermd zijn tegen de elementen. 

WELKE VEREISTEN HEBBEN BRUILOFT ZANGERS OP DE DAG ZELF?

Bespreek samen met uw geboekte bruiloftszanger of zangeres welke apparatuur er eventueel nodig is om de muziek zo volledig mogelijk tot zijn recht te laten komen.  

Er zijn een paar basisvereisten waarmee u rekening moet houden, waarvan we er enkele hieronder hebben beschreven: 

* Geschikte ruimte om apparatuur te lossen 
* Parkeerplaats of parkeerkosten gedekt 
* Stopcontacten in de buurt van de speelruimte 
* Geschikte ruimte om op te treden 
* Verfrissingen 

Dus zeker belangrijke dingen om te overwegen voordat u een bruiloftszanger boekt! 

HOE BOEK IK EEN BRUILOFT ZANGER?

Bij Live Bruiloft Muziek maken we het boeken van een bruiloftszanger kinderspel. Blader door ons aanbod van getalenteerde bruiloftszangers en zangeressen. Stuur ons een vraag via het formulier op de profielpagina van de zanger en we komen bij u terug met een offerte. 

Zodra u uw offerte heeft ontvangen, staat ons ervaren team voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te geven over de volgende stappen. 

Hopelijk hebben we u met deze informatie genoeg handvaten aangereikt die u nodig heeft om aan de slag te gaan met uw huwelijksplanning. Maar mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!

BRUILOFT ZANGER(ES) – REPERTOIRE & BOEKING

Nu u op de hoogte bent van de praktische zaken, is het tijd voor het spannende deel – de muziek! Dit is het moment om jullie trouwliedjes te kiezen.

KAN MIJN BRUILOFT ZANGER SPECIALE VERZOEKNUMMERS VOOR MIJ INSTUDEREN?

Absoluut! U zult merken dat de meeste bruiloftszangers graag ten minste één nieuw verzoek voor een liedje toevoegen dat nog niet in hun repertoire staat. Meerdere liedjes behoren natuurlijk tot de mogelijkheden, maar is vaak wel afhankelijk van het tijdstip van uw boeking.  
Sommige zangers en zangeressen zullen graag extra liedjes instuderen, hoewel ze een kleine vergoeding kunnen vragen om hun repetitietijd te dekken. 

WANNEER MOET IK MIJN TROUWZANGER BOEKEN?

Als de datum en locatie is bevestigd, is er geen betere tijd dan nu. 

* Nog geen ideale locatie gevonden? Kijk eens voor inspiratie op de website van bruiloft.nl

Populaire zangers en zangeressen hebben hun agenda vaak al ruim van te voren vol staan. Dus hoe eerder u begint met het zoeken naar uw favoriete artiest, hoe meer opties u tot uw beschikking heeft. 

Stelt u de dingen liever een beetje uit totdat de grote dag meer in het zicht komt? Geen zorgen! Er zijn zeker een verscheidenheid aan acts te vinden, zelfs met slechts een paar maanden/weken tot de grote dag. 

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft zangers/vocalisten bent u gegarandeerd van:

Bekijk ook eens: