Pianist Bruiloft

De bruiloft pianist van uw dromen

Bij ‘Live Bruiloft Muziek’ helpen we u graag de pianist van uw dromen te vinden! Of u nu door de bruiloft pianist vergezeld wilt worden door het gangpad tijdens uw sprookjesceremonie, of op een paar romantische ballades langzaam de nacht in danst…

Deze uitzonderlijke muzikanten maken je hele trouwdag onvergetelijk. 
Wanneer u bij ons een pianist voor een bruiloft boekt, boekt u een getalenteerde, betrouwbare en professionele artiest met jarenlange ervaring. 

Het tedere geluid van pianotoetsen op uw trouwdag is gegarandeerd een traktatie voor u en uw gasten. Een piano is niet alleen een mooi instrument, het is ook veelzijdig en in staat om vrijwel elk nummer te spelen! Dat betekent dat een pianist voor een bruiloftsreceptie voor elk wat wils kan bieden en de hele dag door elke gewenste stemming kan creëren.

Bruiloft pianist boeken of inhuren

Enkele suggesties

Bruiloft jazz duo Jazz it up! profiel foto groot

Jazz it up!

Vanaf €675-

De muzikale omlijsting van uw huwelijk in een heerlijk, stijlvol jazzy jasje? Bruiloft duo ‘Jazz it up!’ zal dit zeer zeker op een absoluut smaakvolle manier voor u invullen! 
Of het nou gaat om de ceremonie, de receptie of het diner…deze passievolle en ervaren muzikanten zullen de perfecte sfeer neerzetten voor u en uw bruiloft gasten. 

Lees verder »
Pianist/DJ bruiloft Guido profielfoto

Pianist/DJ Guido

Vanaf €725,-

Uw grootste wens tijden het avondfeest is natuurlijk dat de dansvloer vol staat met uw gasten die een onvergetelijke avond beleven…met bruiloft DJ-pianist Guido zit u gegarandeerd op de eerste rang!  

Lees verder »

Repertoire van een bruiloft pianist

Hij of zij kan prachtige klassieke ceremoniemuziek uitvoeren. Of een eerbetoon brengen aan legendarische pianisten zoals Elton John, Billy Joel of Ludovico Einaudi…uw favoriete pop- en rocknummers coveren in hun eigen unieke stijl. Hierdoor krijgen uw geliefde nummers een echt persoonlijk tintje. 
Zelfs de aanblik van een piano/vleugel op uw locatie is al genoeg om romantiek toe te voegen aan de grote dag! 

Live muziek is een must voor elke bruiloft. Niets is te vergelijken met de opwinding en ontroering die een live band of muzikant kan brengen. Een goede solo pianist is een veelzijdige bruiloft artiest die een hele reeks stijlen kan dekken, van klassieke muziek tot jazz, soul-, pop- en rocknummers.

De piano is een van de meest romantische en populaire instrumenten voor deze gelegenheid. Als de muzikant uw favoriete liedjes instudeert en speelt, is dit de perfecte manier om romantische en gedenkwaardige momenten voor uw grote dag te maken. 

SOORTEN PIANO BRUILOFTS MUZIEK

Een live pianist kan op uw bruiloft achtergrondmuziek, ceremoniemuziek spelen of zelfs optreden als hoofd-act. Als u op zoek bent naar een pianist om klassieke muziek te spelen voor uw ceremonie, of om uw gasten ‘s middags te helpen ontspannen, dan zijn instrumentale of jazzpianisten een geweldige manier om een subtiele sfeer te creëren.

Als u op zoek bent naar een pianist voor uw feest(avond) als hoofd-act, kijk dan ook eens naar pianistzangers of een pianist gecombineerd met een zanger/zangeres. Zij zullen covers spelen van rock- en popnummers waarmee u tot diep in de nacht kunt dansen. 
Misschien spreekt het ‘piano-bar’ concept u wel aan…laat uw gasten een verzoeknummer aanvragen bij de pianist en zing met z’n allen gezellig mee! 

Bruiloft pianist achter zijn piano

PIANIST BRUILOFT – VEEL GESTELDE VRAGEN

We raden u aan om te controleren of de trouwlocatie een eigen piano heeft, omdat dit ongelooflijk handig kan zijn en de pianist meestal de voorkeur geeft aan het geluid van een akoestische piano of een vleugel. Vraag na of de piano/vleugel recent gestemd is. Anders adviseren wij u dringend om dit alsnog te laten doen.
Een vals klinkende piano is niet zo aangenaam om naar te luisteren. Vaak bestaat er ook de mogelijkheid dat de pianist, tegen een meerprijs, zijn eigen digitale piano meeneemt. De beste manier om te controleren wat elke pianist te bieden heeft is om door hun profielen te bladeren. 

Houd er rekening mee dat een pianist en zijn instrument een bepaalde hoeveelheid ruimte in beslag nemen. In een feestzaal is dit meestal niet zo belangrijk om te weten, maar tijdens een intieme ceremonie of diner zou het jammer zijn als er op de trouwlocatie geen plek is voor de gehuurde vleugel of piano. Meestal is 3x3m ruim voldoende.

* Tip: Nog geen specifieke trouwlocatie in gedachten? Kijk dan eens op https://www.toptrouwlocaties.nl/Bruiloft-locaties-Nederland/

Een pianokruk of stoel zonder leuning is natuurlijk ook erg fijn. In het geval van een digitale piano is een stopcontact met verlengsnoer zeker noodzakelijk. 

Onze pianisten zullen ruim voor aanvang aanwezig zijn. Dit om eventueel alle benodigde materialen op te zetten en tevens de vingertjes wat op te warmen. Uw pianist is dan ook vrijwel altijd op z’n minst een half uur van tevoren aanwezig

U betaalt enkel en alleen voor de diensten van de pianist en bent dus NIET verantwoordelijk voor zijn of haar drankjes en eventuele maaltijd(en). Echter…Een drankje en/of hapje voor de muzikant zal absoluut gewaardeerd worden, zeker als deze voor meerdere uren is geboekt.  

Wanneer u een bruiloft pianist gaat inhuren, wilt u natuurlijk dat deze passend gekleed gaat. 
Standaard zal de pianist in een net pak verschijnen. Echter, als u andere wensen heeft is dit geen probleem. Casual, in het wit, smoking of de kleding van een thema-feest; men komt gekleed zoals u dat wil! Geef dit bij uw vrijblijvende offerte even aan. 

Akoestische piano’s kunnen niet worden aangesloten op versterkers. Wel kunnen er extra microfoons rondom het instrument worden gezet die vervolgens weer zijn aangesloten op de versterking.

Als er gespeeld wordt op een digitale piano kan er rechtstreeks worden aangesloten op de versterking. Check of uw pianist beschikt over eigen apparatuur of dat dit gehuurd moet worden. Ook kan het zo zijn dat uw trouwlocatie al hierover beschikt. Afhankelijk van de grootte van de locatie en het aantal gasten is versterking d.m.v. microfoons op een goed systeem soms aan te raden. Dit is vooral ook het geval bij een huwelijk in de buitenlucht aangezien het geluid daar zeer snel vervaagt.

Wanneer een muzikant zijn eigen instrument moet meenemen dan is het erg prettig als er een parkeergelegenheid is, idealiter zo dicht mogelijk bij de ingang. 
Als dat niet mogelijk is, informeert u dan bij uw locatie of er voorzien kan worden in de mogelijkheid om te kunnen laden/lossen. Eventuele parkeerkosten berekent men door aan de klant. 

Probeer zo ruim mogelijk voor uw huwelijk de pianist te boeken. Dit is zeker erg belangrijk wanneer u speciale verzoeknummers heeft. Zo geeft u de pianist de kans om uw gevraagde nummers zo goed mogelijk in te studeren. Bij lange, gecompliceerde muziekstukken kan het zijn dat er een meerprijs in rekening wordt gebracht. 

Het is mogelijk om een piano/vleugel op een buitenlocatie te zetten. Als het instrument aan de locatie toebehoort, informeer dan wel even naar de mogelijkheden. Dit ook als het instrument gehuurd wordt. Het weer moet natuurlijk wel meezitten, maar sommige feesten worden zelfs met een druppeltje regen gewoon verder buiten voortgezet in of een tent of grote parasols. Natuurlijk moet het instrument dan zelf ook beschut zijn. Akoestische piano’s zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen; houdt dus wel rekening met eventueel extra stemmen van het instrument. 

HUUR EEN PIANIST VOOR UW bruiloft

U bent nog maar een paar klikken verwijderd van het bemachtigen van de pianist van uw droomhuwelijk! Het boeken van een van onze ongelofelijke bruiloftspianisten is de eenvoud zelf. Bij “Live Bruiloft Muziek” vindt u profielen van alle getalenteerde muzikanten die we te bieden hebben. Hier kunt u ze op uw gemak zien en horen spelen.

Wanneer u de pianist gevonden heeft die u graag voor uw bruiloft wilt boeken klik dan op zijn of haar profielpagina op de knop “vrijblijvend offerte aanvragen”. Wanneer u nog andere vragen heeft of door ons geadviseerd wil worden, dan kunt u natuurlijk gerust telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen u graag! 

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft pianisten bent u gegarandeerd van:

Bekijk ook eens: