Artiest boeken voor jullie bruiloft – 5 tips

Inhoudsopgave

5 tips om de beste artiest of act te boeken voor jullie bruiloft (Inclusief gratis checklist!)

Als iets een belangrijke sfeermaker op je bruiloft is, dan is het wel de muziek. Maar natuurlijk wil je op jullie mooiste dag nét dat tikkeltje extra. Dit kun je creëren door op jullie bruiloft een artiest of live band te boeken voor uw huwelijksceremonie, receptie, diner of avondfeest. Er gaat namelijk niets boven de sfeer en de sound van livemuziek waarbij er een directe interactie is met het publiek. 
Wil je dat jullie bruiloft gasten naar huis gaan met een heerlijk gevoel? Zorg er dan voor dat de livemuziek goed is aangepast aan het moment en doel van het huwelijk …maar zeker ook aan jullie eigen smaak als kersvers getrouwd stel. Het is tenslotte jullie dag! 

1. Live muziek - Een artiest kiezen/boeken voor je bruiloft - Hoe doe je dat?

Vaak wordt er spontaan gekozen voor een liveband of muzikant omdat deze de juiste liedjes speelt en omdat het plaatje ‘past’. Op zich is daar natuurlijk niks mis mee, maar denk er goed over na of de gekozen muziek ook past bij het moment van jullie bruiloft waarop u die muziek gaat inzetten.

Wil je tijdens de receptie zachte achtergrondmuziek of wil je dat jullie gasten op dit moment al met de voetjes van de vloer gaan? Wordt het dus een jazzy duo of een swingende liveband? Vind je het gezellig als er tijdens jullie bruiloft diner een uurtje een muzikaal intermezzo is door een live muzikant of ben je op zoek naar een avondvullend programma?

Het kan allemaal! Daarom is het zo belangrijk om eerst het doel te bepalen. Live Bruiloft Muziek heeft voor elk feestmoment de passende artiest die van jullie huwelijk een dag maken waarover nog lang zal worden nagepraat. 

Tip 1

Bepaal uw doel

TIP 2

Zorg voor de juiste techniek en apparatuur

2. Live muziek boeken? Zorg voor een professionele technische uitrusting

De meeste trouwlocaties hebben veel ervaring met livemuziek en zullen dan ook de meest benodigde technische voorzieningen in huis hebben voor live optredens.

Maar als je je huwelijksfeest op een locatie houdt zoals een prachtige tuin of gezellig intiem thuis, zul je ook daar rekening moeten houden met een eventuele professionele uitrusting. Denk ook eens aan een licht installatie, podium of hippe discovloer.

Belangrijk om te weten is, dat met het boeken van een artiest of liveband voor jullie bruiloft niet automatisch ook de techniek geregeld is. Vraag dit altijd even na bij de geboekte band/muzikant en bespreek het samen met jullie trouwlocatie zodat hier geen misverstanden over ontstaan. 

Live bruiloft muziek - van bands tot dj's - wij hebben de beste voor jullie bruiloft!

3. Wat kost dat nu, een artiest of liveband boeken voor jullie bruiloft? Besluit wat jullie budget is

Natuurlijk is het zo dat hoe meer muzikanten er in de band spelen, hoe hoger de prijs. Voor een complete coverband betaal je uiteraard meer dan voor een solo muzikant.
 
Maar het kan ook zo zijn dat de artiest die jullie willen boeken erg bekend of populair is…dan zal het tarief ook stijgen. Vaak zullen dan ook de technische vereisten hoger en dus duurder zijn.
 
Naast het tarief en de technische set-up kunnen er meestal ook extra kosten bijkomen, zoals kilometervergoeding, personeel voor de opbouw en afbraak, geluidstechniekers, parkeervergoeding, enz. Informeer altijd of de prijzen inclusief of exclusief btw zijn. 
 
Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat te kiezen? Geef ons een belletje of mail ons en laat je adviseren door een professional. Live Bruiloft Muziek helpt jullie graag en zorgt voor een helder overzicht van de kosten.  
 

Tip 3

 Bepaal uw budget voor de live muziek

Tip 4

Zorg voor de kleine lettertjes

4. Moet u een contract afsluiten met een liveband of muzikant?

Goede afspraken maken goede vrienden. Om discussies en misverstanden te voorkomen, is het belangrijk om vóór elk optreden een duidelijk contract af te sluiten.

Wat zijn de contractuele verplichtingen voor de organisator? Moet er een voorschot betaald worden? Wat gebeurt er als de livemuzikant ziek is of de liveband last-minute afzegt?

Het voordeel om met een professioneel kantoor zoals Live bruiloft Muziek te werken, is dat wij elk contract netjes in orde maken. Zo wel voor jullie als voor de muzikant. 

5. De ultieme checklist voor jullie huwelijksdag start hier!

Een huwelijksdag organiseren heeft heel wat voeten in aarde: wie worden er uitgenodigd en waar gaat het feest plaatsvinden?
 
Welke catering verkies je en wat is het eventuele thema van jullie bruiloft? Als al deze checks zijn aangevinkt, dan is het hoog tijd om de puntjes op de i te zetten voor de muzikale omlijsting.
 
Hebben jullie gekozen voor livemuzikanten? Spreek van tevoren goed het gewenste repertoire door en of ze eventuele verzoeknummers spelen. Dit zorgt ervoor dat je je aandacht kunt richten op de kersverse liefde van je leven en kunt genieten van jullie dag. De muziek kun je dan met een gerust hart overlaten aan de geboekte professionals. 

Tip 5

Download onze handige en gratis checklist!

Artiest boeken voor je bruiloft - conclusie

Nou, dat is het dan! 5 korte en snelle stappen om een ​​artiest te boeken voor je bruiloft.Een deel ervan leek misschien voor de hand liggend, maar we hebben allemaal zoveel op onze takenlijst staan ​​dat je soms een helpende hand nodig hebt, nietwaar?Volg deze 5 stappen en het zal jullie veel onnodige stress en teleurstelling besparen, zodat jullie met een gerust hart kunnen uitkijken naar de mooiste dag van jullie leven.
Zoals altijd zijn opmerkingen en vragen van harte welkom en… waarom begin je hier niet met stap 1 en bekijk je ons fantastische aanbod aan live muzikanten?
Voor deskundig advies zijn wij bereikbaar via e-mail, telefoon, whats-app of messenger…7 dagen per week.

Op zoek naar inspiratie? Klik meteen door naar onze professionele muzikanten en vind de perfecte artiest die je wilt boeken voor jullie huwelijk!

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

Live muziek op uw trouwlocatie header foto

Live muziek op jullie trouwlocatie – 7 aandachtspunten  

Een van de eerste en belangrijkste dingen om te regelen voor jullie grote dag is natuurlijk een schitterende trouwlocatie. En minstens net zo belangrijk is de muzikale invulling van jullie huwelijksdag.  

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat jullie ideale trouwlocatie niet noodzakelijk goed aansluit op jullie live muziek wensen voor het huwelijksfeest?

Lees verder »