Live muziek op jullie trouwlocatie – 7 aandachtspunten  

Inhoudsopgave

Live muziek op jullie huwelijk - Waar moet de ideale trouwlocatie allemaal aan voldoen?

Een van de eerste en belangrijkste dingen om te regelen voor jullie grote dag is natuurlijk een schitterende trouwlocatie. En minstens net zo belangrijk is de muzikale invulling van jullie huwelijksdag.  Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat jullie ideale trouwlocatie niet noodzakelijk goed aansluit op jullie live muziek wensen voor het huwelijksfeest? In dit artikel gaan we in op waar je op moet letten om jullie trouwlocatie perfect af te stemmen op de live bruiloft muziek (of andersom). 
 
Welk entertainment je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat jullie locatie geschikt is voor een optreden. Of het nu gaat om een ontspannen akoestisch optreden of een spetterende live coverband; jullie moeten ervoor zorgen dat de locatie past bij het entertainment dat jullie willen.   Hieronder geven wij je 7 belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden als je van plan bent live muzikanten te boeken voor jullie grote dag. 
 
De eerste stap… 

1. Controleer of jullie trouwlocatie live muziek toestaat

Duidelijk, toch? Zou het je verbazen te weten dat bruidsparen vaak een bruiloft band of DJ proberen te boeken nadat ze een aanbetaling hebben gedaan voor de trouwlocatie van hun dromen, om er later achter te komen dat live muziek niet is toegestaan? Is dit de schuld van de locatie? Mogelijk… Misschien… Maar vergeet niet dat deze trouwlocaties zoveel moeten regelen, dat informatie over het avondentertainment niet altijd bovenaan hun lijst staat.  Als live muziek belangrijk voor jullie is, is het verstandig om dit zo vroeg mogelijk te bespreken met de huwelijkscoördinator van de trouwlocatie.  Je zult blij zijn te weten dat de meeste locaties live muziek in een of andere vorm toestaan (hoera!), maar het is nog steeds een goed idee om vanaf het begin te vermelden wat jullie in gedachten hebben.  

 

Volgende… 
 

Voor de meeste mensen komt het uitgebreide entertainment aan het einde van de avond, dus het eerste wat je moet controleren bij de trouwlocatie is hoeveel ruimte er beschikbaar is voor live muzikanten en of er plaats is voor een band . Misschien willen jullie ook op andere momenten van de dag een artiest boeken. Vraag dit dan ook even goed na. Kijk rond op de locatie en laat jullie fantasie de vrije loop; een akoestische gitarist in de hoek, een zangeres gedurende de borrel, een relaxed jazz duo tijdens het diner of een saxofonist die rondloopt tijdens het bruiloftsontbijt. Dit zijn allemaal geweldige opties. 

 
En dan… 
 

2. Op welk moment van de bruiloft willen jullie livemuziek?

welk moment live muziek op uw trouwlocatie

3. De grootte van de trouwlocatie

grootte en afmetingen trouwlocatie voor live muziek
Locaties zijn er in alle soorten en maten. Wij gaan je niet vertellen dat het ene type beter is dan het andere, maar het is de moeite waard om na te denken over hoeveel ruimte jullie hebben en waar jullie gasten zullen zijn. 
 
Als er 200 gasten in een kleine kamer gepropt zijn, zal een live band ongelooflijk overweldigend zijn. Evenzo, als u maar 20 gasten heeft in een enorm landhuis met 10 verschillende kamers, dan valt de band grotendeels in het niet, waardoor het een uitdaging is om elke vorm van sfeer te creëren.  Een van de geweldige dingen van het boeken van professionele bruiloft muzikanten is dat ze veel ervaring hebben met muziek maken in allerlei verschillende ruimtes. Sommige bands kunnen zelfs leden toevoegen of verwijderen om zich aan te passen, maar als je U2 hebt geboekt om in die kleine omgebouwde schuur te spelen, kunt je toch écht in de problemen komen. 
 
Als je jullie bruiloftsgasten wil laten swingen op livemuziek, dan is hier een handige checklist voor het boeken van een ideale locatie: 
  • Een bandgebied of podium (dit kan een vrijgemaakte hoek zijn of een echt podium dat is opgebouwd wanneer de kamer wordt aangepast voor het avondfeest) 
  • Een behoorlijke maat dansvloer passend bij de grootte van jullie bruiloft en het aantal gasten 
  • Een bruiloftscoördinator die ervaring heeft met bands  
  • Vraag de huwelijkscoördinator of ze al eerder bands hebben gehad en bekijk indien mogelijk enkele foto’s van eerdere huwelijksfeesten.  
Niet vergeten… 
Het is belangrijk te vermelden dat sommige trouwlocaties een geluidsbegrenzer hebben geïnstalleerd (een apparaat dat in het gebouw is gemonteerd om bands te waarschuwen als de live muziek te hard is). De meeste locaties hebben ze niet (hoera!), maar het is de moeite waard om het nogmaals te controleren voor het geval dat het van invloed kan zijn op welk soort muziek geschikt.  
 
Ohja, deze ook nog… 

4. De decibellen

5. Akoestiek

akoestiek op uw trouwlocatie
Het is ook belangrijk om de akoestiek van de locatie te controleren voordat je boekt, vooral als je entertainmentplannen met muziek te maken hebben. Let ook op de verschillende materialen rondom de locatie. Als je van plan bent jullie huwelijk in een feesttent te vieren, denk er dan aan dat materiaal geluid absorbeert. Locaties met een mix van hout en stoffen gordijnen zorgen vaak voor een goede akoestiek, en locaties met veel spiegels, tegels en gladde vloeren creëren waarschijnlijk een luid en levendig geluid. 
 
 
Bijna klaar… 
Een ding om te overwegen dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de indeling van jullie trouwlocatie. Waar je tafels, meubels en gasten plaatst bepaalt hoeveel ruimte er is voor jullie avondentertainment. Het is ook belangrijk dat de bar niet te ver verwijderd is van waar de band optreedt, anders is er vaak een grote afstand tussen het publiek.

 Probeer ervoor te zorgen dat de band in dezelfde ruimte optreedt als de bar, zodat iedereen kan genieten van de livemuziek, zelfs onder het genot van een drankje! Locaties kunnen ook pilaren of obstakels hebben. Dus als je ervoor kiest om een band of DJ te boeken als bruiloftsentertainment, plaats gasten dan op een plek waar ze een goed uitkijkpunt hebben, zowel staand als zittend. 
 
 
Tot slot… 

6. De indeling

indeling trouwlocatie

7. Toegankelijkheid

toegankelijkheid trouwlocatie voor live muziek
Controleren of jullie trouwlocatie toegankelijk is, kan soms uw keuze maken of breken. Het is belangrijk dat uw locatie voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Als je een live band hebt, maar je locatie bevindt zich op de bovenste verdieping van een gebouw zonder lift, is het zeker niet ideaal voor een band om al hun instrumenten naar boven te dragen. Zorg er dan ook voor dat alle apparatuur gemakkelijk in en uit uw locatie kan worden vervoerd. 
 
 

Live muziek op jullie trouwlocatie - Conclusie

Je ziet dat je zo maar een paar belangrijke punten i.v.m. de live muziek over het hoofd kan zien. Maar…. Wij garanderen dat, na het lezen van dit artikel, als jullie trouwlocatie aan alle bovenstaande punten voldoet, jullie ónbezorgd kunnen genieten van de live muziek op jullie bruiloftsfeest! Inclusief alle lachende gezichten en zere voeten in de ochtend…

Tsja, en hoe vind je nou die geweldige artiesten?? Juist ….. Door gebruik te maken van ons handige zoekfilter hieronder!

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

Bruiloft Duo / combo DJ & SAX profiel foto groot

DJ en saxofonist boeken voor je bruiloft

Ben je op zoek geweest naar dat ene speciale iets dat je bruiloft van ‘fundamenteel foutloos’ naar ‘perfect aangenaam’ gaat verheffen? Zoek dan niet verder, want Live bruiloft Muziek heeft iets voor je dat jullie grote dag onderscheidt van alle andere.
Nu weet ik wat je denkt: “Wat zou in vredesnaam die bewering kunnen waarmaken?”

Lees verder »
Artiesten boeken voor bruiloft of huwelijk header

Artiest boeken voor jullie bruiloft – 5 tips

Als iets een belangrijke sfeermaker op je bruiloft is, dan is het wel muziek. Maar natuurlijk wil je op de mooiste dag nét dat tikkeltje extra. Dit kun je creëren door op je bruiloft een artiest of live band te boeken voor je huwelijksceremonie, receptie, diner of avondfeest. Er gaat namelijk niets boven de sfeer en de sound van livemuziek waarbij er een directe interactie is met het publiek.

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *