Bruiloft band op jullie trouwfeest – zo bespaar je kosten!

Inhoudsopgave

Bespaar op de kosten voor live muziek - Hoe je meer uit je bruiloft band kunt halen

Van het leren van je eerste dans tot het verzorgen van een dj-service, er komt vaak meer kijken bij het regelen van live bruiloft muziek dan men zou denken. Hier lees je hoe je het meeste uit je bruiloft band op jullie trouwfeest kunt halen. 
 
Livemuziek is de ultieme manier om uw bruiloft onvergetelijk te maken, maar op je trouwfeest hoef je je niet te beperken tot het standaard aanbod van een band. Veel bruiloft bands kunnen werken met jullie smaak, locatie en budget om aan jullie specifieke eisen te voldoen. Het is dus zeker aan te raden om na te vragen bij de professionals van LiveBruiloftMuziek.com welke extra’s beschikbaar zijn. 

Haal het meeste uit de muzikanten

Er zijn de hele dag door veel momenten waarop live muziek voor een perfecte sfeer zorgt, dus waarom zou je niet eens kijken of sommige muzikanten ook eerder op de dag zullen spelen?  Tegen een bescheiden meerprijs kan een gitarist, pianist of zanger van een geboekte bruiloftband zorgen voor ceremoniemuziek in de kerk of akoestische sets voor jullie borrel, zodat je niet meerdere acts per dag hoeft te boeken – of hoeft te vertrouwen op een familielid met een afspeellijst.  Informeer naar de muzikale mogelijkheden van bandleden voor overdag, die zeker ook een gedenkwaardige sfeer kunnen creëren tijdens de rustigere delen van de dag. Muzikanten in coverbands hebben een breed repertoire, dus zelfs als je een rockcoverband hebt geboekt, denk niet dat ze niet ook enkele jazz- en soulklassiekers kennen om uw gasten een serenade te brengen. 

 

Voorbeelden van acts waarvan de bandleden ook solo ingezet kunnen worden zijn o.a.:

Breid het repertoire van jullie bruiloftband uit met extra muzikanten

De meeste coverbands van LiveBruiloftMuziek.com kunnen een extra muzikant of zanger toevoegen zonder jullie budget al te zeer aan te tasten, dus zorg ervoor dat je naar die mogelijkheid vraagt.  Het boeken van zowel mannelijke als vrouwelijke vocalisten geeft de band niet alleen toegang tot een breder repertoire, het zal ook het geluid ten goede komen en al jullie gasten betrokken houden – om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid voor enkele klassieke duetten.  Hoewel de meeste vierkoppige bands de grote hits kunnen spelen, werken sommige stijlen het beste met extra muzikanten. Als je veel muziek uit de jaren 80 wilt, zal een extra toetsenist helpen om een authentiek geluid te creëren. 

 

Voorbeelden van acts die uit te breiden zijn naar een grotere bezetting zijn o.a.:

Vraag de bruiloft band om je openingsdans of speciaal liedje te leren

Een bruiloft band kan op jullie trouwfeest jullie speciale lied zonder extra kosten spelen, maar het is belangrijk om dit ruim van tevoren te melden, zodat ze jullie kunnen laten weten of er repetitietijd voor nodig is.  Als je om iets zeldzaams of ingewikkelds vraagt, moet je de band misschien een kleine vergoeding betalen om hun repetities te dekken.  Zorg ervoor dat je ons zo snel mogelijk laat weten of je een speciaal verzoek hebt, want bands hebben het erg druk tijdens het hoogseizoen en ze moeten ervoor zorgen dat ze tijd hebben om jullie liedverzoeken in te studeren. 

Microfoons nodig voor bruiloft speeches?

Bruiloft bands zullen u graag een microfoon laten gebruiken voor toespraken en aankondigingen. Een microfoon is natuurlijk niet goed als het PA-systeem nog niet is ingesteld, dus als je gaat vragen om een microfoon te gebruiken, zorg er dan voor dat dit gebeurt wanneer de band al ter plaatse is. Als je de PA eerder moet gebruiken, vraag dan naar een vroege aankomsttijd.

Een avond vol live bruiloft muziek

Vermijd die ongemakkelijke stille momenten en zorg ervoor dat u de hele avond muziek heeft. Sommige bands spelen opgenomen muziek tussen de sets door maar soms wordt dit door de trouwlocatie verzorgd. Enkele bands bieden ook hun eigen DJ-diensten aan, voor, tussen en na de sets.  De DJ-service van de band biedt misschien niet de volledige mix- en mash-up-ervaring, maar voor een beetje meer kun je alle geweldige feestnummers krijgen om tot het einde van de feestavond door te brengen – voor een fractie van de kosten van een aparte DJ. 

Als je voor een grote bruiloft gaat

Organiseer je een grote bruiloft met veel gasten? Profiteer dan van de grootte van je locatie. Meer ruimte geeft meer opties – maar betekent ook dat je meer ruimte hebt om te vullen!  Als je op jouw trouwfeest van een echte grote bruiloft band houdt, bedenk dan dat de meeste van de klassieke nummers die je leuk vindt, blazerssecties bevatten – en veel van onze bands kunnen er ook een aanbieden. Het toevoegen van een blazerssectie voegt volume, extra dansbaarheid en wow-factor toe, om jouw bruiloft of feest zowel verfijnd als leuk te maken.  Een andere manier om een visueel element aan een groot podium toe te voegen, is door de band te vragen naar het inhuren van dansers. Slechts een paar dansers op het podium voor een paar nummers tegelijk ziet er fantastisch uit en zal meer mensen op de dansvloer krijgen. 

Live muziek trouwfeest - Budget opties

Als je echt livemuziek wilt op uw bruiloft, maar je budget niet reikt tot een standaard vierkoppige feestband, dan is er altijd wel een mouw aan te passen. Kleinere acts kunnen nog steeds een perfecte sfeer creëren.  Sommige getalenteerde trio’s doen het werk van een viertal, waarbij de bassist of gitarist de zang verzorgt, of je zou voor een meer folk-gevoel kunnen gaan met een percussionist en akoestische instrumenten. Ze kunnen nog steeds een uitgebreid repertoire aanbieden, vooral als klassieke rock en pophits jullie ding zijn.  Als je budget maar groot genoeg is voor een of twee artiesten, kan een solozanger of duo met achtergrondtracks precies zijn wat jullie nodig hebben om de nummers te krijgen die jullie willen, terwijl je toch een artiest hebt om met het publiek om te gaan en iedereen op de been te krijgen.  Als je verliefd bent geworden op de stem van een zanger maar een beperkt budget hebt, is het altijd de moeite waard om te vragen of ze willen optreden met achtergrondtracks in plaats van met hun band. Dit soort opstelling kan prachtig werken voor kleine evenementen en intieme bruiloften. 
 
 

Kosten besparen op je bruiloftband - conclusie

Je ziet dat je met een beetje creatief denken een behoorlijk eind kan komen met het besparen op je bruiloftband. Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze, dus geneer je vooral niet en vráág gewoon aan je bruiloft band welke samenstellingen er onderling allemaal mogelijk zijn, en van welke apparatuur jullie zelf ook gebruik mogen maken. Je zult zien dat een band je op veel vlakken tegemoet zal willen komen. En alle kleine beetjes bij elkaar? Die kunnen flínk aantikken….

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

live muziek voor je buiten bruiloft

Hoe plan je de live muziek voor je buiten bruiloft?

Jouw droom bruiloft in de buiten lucht kan nóg onvergetelijker en magischer worden gemaakt door live muziek toe te voegen. Het plannen van de perfecte muziek kan echter een ontmoedigende taak zijn. Maar wees gerust! We zijn hier om je te begeleiden bij het proces met onze deskundige tips over muziekgenres, aanbevolen muzikanten en optimale geluidskwaliteit.

Lees verder »
Live muziek op uw trouwlocatie header foto

Live muziek op jullie trouwlocatie – 7 aandachtspunten  

Een van de eerste en belangrijkste dingen om te regelen voor jullie grote dag is natuurlijk een schitterende trouwlocatie. En minstens net zo belangrijk is de muzikale invulling van jullie huwelijksdag.  

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat jullie ideale trouwlocatie niet noodzakelijk goed aansluit op jullie live muziek wensen voor het huwelijksfeest?

Lees verder »
Artiest boeken voor bruiloft header foto

Artiest boeken voor jullie bruiloft – 5 tips

Als iets een belangrijke sfeermaker op je bruiloft is, dan is het wel muziek. Maar natuurlijk wil je op de mooiste dag nét dat tikkeltje extra. Dit kun je creëren door op je bruiloft een artiest of live band te boeken voor je huwelijksceremonie, receptie, diner of avondfeest. Er gaat namelijk niets boven de sfeer en de sound van livemuziek waarbij er een directe interactie is met het publiek.

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *