Cellist Bruiloft

Een warme, rijke achtergrondsfeer

Als u nog nooit eerder een instrumentalist zoals een bruiloft cellist hebt geboekt, bent u misschien een beetje bezorgd dat u niet genoeg weet over hun uitvoering om afstand te doen van uw zuurverdiende geld. Zeer geschikt voor huwelijksceremonies en recepties, cellisten zijn populairder dan ooit en bieden een warm, rijk geluid aan uw achtergrondsfeer. 

Het prachtige geluid van de cello roept intense romantiek op, en omdat het in hetzelfde register staat als de menselijke stem, is het een zeer populaire instrumentkeuze voor bruiloften en huwelijksaanzoeken. Afgezien van het huwelijk, is een bruiloft cellist een geweldige aanvulling op speciale gelegenheden zoals een huwelijksjubileum, het opnieuw afleggen van geloften of huwelijksaanzoeken.  

Bruiloft cellist 1

Enkele suggesties

Bruiloft celliste Lia profiel foto, Celliste boeken voor huwelijk

Celliste Lia

Vanaf €399,-

Celliste Lia is klassiek geschoold en is gespecialiseerd in het creëren van een elegant repertoire voor bruiloften.

Lees verder »
bruiloft duo the silver strings profiel foto

The Silver Strings Duo

Vanaf €625,-

Het is úw trouwdag, dus u moet uzelf trakteren op een ongelooflijke muzikale ervaring die iedereen zich voor altijd zal herinneren. 
U kunt nu uw Romeo en Julia-moment beleven met het Silver Strings Duo!

Lees verder »
Bruiloft celliste Laura profiel foto

Celliste Laura

Vanaf €275,-

Pure romantiek wordt ten gehore gebracht als deze jonge, gedreven bruiloft celliste haar instrument omarmt. 

Zowel de klank als de vorm van de sensuele cello zal tijdens uw huwelijksceremonie absoluut tot de verbeelding spreken en het beeld oproepen van een onvergetelijke romantische dag. Zeker bespeeld door bruiloft celliste Laura. 

Lees verder »
bruiloft celliste

bruiloft cellist - EEN ONUITWISBARE INDRUK

Uw gasten zullen tijdens uw ceremonie zeker gecharmeerd zijn van livemuziek. Het is tenslotte niet elke dag dat u wordt toegezongen door cellospelers van topklasse. Bovendien helpt muziek om blijvende herinneringen te creëren; wanneer uw gasten uw huwelijksliederen lang na de ceremonie horen, worden ze overspoeld met herinneringen aan uw speciale dag. 

Begeleiding

Meestal werkt de cello het beste met een pianobegeleider, maar een solo bruiloft cellist is zeker geschikt en aanbevolen in veel situaties. Het kan ook een goede keuze zijn voor een klassieke huwelijksceremonie of een romantisch huwelijksaanzoek, en er zijn een paar muziekstukken die prachtig werken voor solo cello, waaronder populaire klassieke favorieten zoals de Solo Cello Suites van Bach, The Swan van Saint-Saëns , Après un Rêve van Faurè, Salut d’Amour van Elgar, Ave Maria van Schubert en arrangementen van beroemde popsongs voor cello als ‘Can’t Help Falling in Love’, ‘A Thousand Years’ en ‘Besame Mucho’. 

cellist op een huwelijk

WAT U MOET WETEN VOORDAT U EEN CELLIST INHUURT VOOR UW BRUILOFT?

Als u een cellist boekt voor uw bruiloft, is het belangrijk om te bedenken dat de lijst met nummers veel korter zal zijn dan het soloviool- of solopiano repertoire, vanwege de specificatie van dit instrument. Solo cello heeft een verbazingwekkende, rijke en levendige toon. Sommige nummers klinken hemels op dit instrument en andere niet. We raden u ten zeerste aan om al uw favoriete nummers met uw bruiloft cellist te bespreken, om er zeker van te zijn dat het niets minder dan mooi zal klinken! 

WELKE APPARATUUR HEEFT EEN BRUILOFT CELLIST NODIG?

Cellisten spelen de cello zittend, dus ze hebben een stoel nodig om op te treden. Ze hebben ook vaak bladmuziek en een muziekstandaard als ze hun setliist niet in het geheugen hebben vastgelegd. Sommige cellisten brengen hun eigen stoel mee, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat deze comfortabel zit, maar ze kunnen u vragen om er een te regelen. Als dat het geval is, moet de stoel geen armenleuningen hebben en een vlakke en stevige zitting hebben. 

De meeste cello’s worden akoestisch bespeeld, dus elektrische stroom is geen probleem, tenzij de zaal groot genoeg is om microfoons te gebruiken. Aangezien elke professionele bruiloft cellist uniek is, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de dag soepel verloopt door samen met uw muzikant precies het programma door te nemen. 

HOEVEEL RUIMTE HEEFT EEN bruiloft CELLIST NODIG?

Als u een solo bruiloft cellist inhuurt in plaats van een volledig ensemble, hoeft u niet heel veel ruimte voor hen te reserveren op uw locatie. Zorg voor voldoende ruimte voor hen, hun stoel, hun instrument en eventueel een standaard. Ook is het prettig als er wat ruimte rondom hen is, zodat uw gasten en de cellist niet in de verdrukking komen. 

LEUKE WEETJES OVER DE CELLO

1. Met zijn warme, zijdeachtige en uitnodigende tonen en niet onaanzienlijke afmetingen is de cello een instrument dat zeker indruk maakt. Vooral een goede! Maar het is ook een instrument met een zeer lange geschiedenis en veel geheimen. Dus waarom zou u niet wat meer ontdekken over het fantastische instrument dat u heeft besloten te boeken? 

2. De volledige naam van de cello is de violoncello. De directe vertaling hiervan van het Italiaans naar het Nederlands is ‘kleine grote viool’. 

3. De cello is het op één na grootste strijkinstrument ter wereld. Na de contrabas. 

4. Toen cello’s voor het eerst werden gemaakt, waren hun snaren gemaakt van catgut, een product gemaakt van uitgerekte en behandelde schapen- en geitendarmen – de nachtmerrie van de veganist! Gelukkig zijn ze nu meestal omwonden met metalen materialen zoals aluminium, titanium en chroom. 

5. Terwijl we het over strijkers hebben, heeft de cello niet altijd vier snaren gehad. In het Duitsland van de 17e en 18e eeuw kwamen vijf snarige cello’s vaker voor.
 
6. En van strijkers tot strijkstokken – tot voor kort speelden alleen solocellisten met wit strijkhaar. Als je deel uitmaakte van een ensemble, zou je spelen met zwart haar op je boog. 

7.U zou misschien denken dat cello spelen onhandig is, maar tot de 18e eeuw moesten spelers hun instrument rechtop houden met alleen hun benen – stelt u zich de spieren voor die u zou ontwikkelen! De spitse eindpin werd geïntroduceerd door A.F. Servais. Zijn fysieke gestalte nam toe samen met zijn muzikale (hij werd een beetje mollig!), wat betekende dat hij extra ondersteuning nodig had om zijn instrument op zijn plaats te houden. Andere spelers zagen hier de zin van in en volgden zijn voorbeeld. Tegen het einde van de jaren 1840 was het gebruikelijk. 

8.De oudst bekende nog bestaande cello is gemaakt door Andrea Amati en werd gebouwd tussen 1538 en 1560. Hij is momenteel te zien in het National Music Museum in South Dakota en staat bekend als ‘The King’. 

9. Het meervoud van een cello is celli. Hoewel de meeste mensen nog steeds cello’s zeggen. 

10. De nek van de cello helt naar achteren, niet voor comfort, maar zodat spelers een luider geluid kunnen produceren door meer druk uit te oefenen op de brug. 

11. De meeste cello’s hebben ‘purfling’ – een aantrekkelijke inleg rond hun rand. Hoewel u misschien denkt dat dit louter raambekleding is, heeft het eigenlijk een praktisch doel, namelijk om te voorkomen dat het hout barst onder stress. 

12. Alle cello’s die in de 18e eeuw door Antonio Stradivari zijn gemaakt, hebben ‘namen’, en een daarvan, The Duport, gemaakt in 1711, heeft een heel verhaal. In 1812 was de cello eigendom van Jean-Louis Duport, bekend als de vader van moderne cellotechniek. 
Hij trad op voor keizer Napoleon Bonaparte in het paleis, en de legende is dat Bonaparte daarna vastbesloten was om het instrument te proberen. 
Hij vond het erg onhandig en riep uit: ‘Hoe houdt u dit ding in godsnaam vast, monsieur Duport?’ 
En er wordt gezegd dat er tot op de dag van vandaag een deuk in de cello zit, zogenaamd gemaakt door de laars van Napoleon!
 
13. In 2008 werd de Duport Stradivarius cello gekocht door de Nippon Music Foundation voor $ 20 miljoen. Dit is de duurste cello die ooit is verkocht en mogelijk het meeste geld dat ooit voor een muziekinstrument is betaald (de MacDonald Stradivarius-altviool werd te koop aangeboden tegen een minimumprijs van $ 45 miljoen, maar werd niet verkocht). 

Je hoeft echter niet echt rijk te zijn om een ​​instrument van onschatbare waarde te bespelen – gewoon heel goed! En dat zijn onze bruiloft cellisten zeer zeker.  
Dus wilt u uw bruiloft voorzien van een heel speciaal optreden? Dan zijn onze cellisten echt iets voor u!

Wacht niet langer en boek die bruiloft cellist snel op LiveBruiloftMuziek.com!

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft cellisten bent u gegarandeerd van:

Bekijk ook eens: