Cellist Bruiloft

Enkele suggesties

Bruiloft muziek duo the soulstrings profiel foto groot

The Soulstrings

vanaf €575,-

Een toevallige ontmoeting in de trein lag aan de basis van de formatie van dit begaafde bruiloftsduo – The Soulstrings!

Met een ruime ervaring in het spelen op bruiloften, weten zij als geen ander hoe ze de perfecte sfeer kunnen creëren op zo’n bijzondere dag. Hun passie voor muziek en hun bereidheid om verzoeknummers te spelen, maken hun de ideale keuze voor jullie bijzondere moment.

Lees verder »
Het strijkkwartet voor bruiloften en huwelijken. Profielfoto groot

Het Strijkkwartet

Vanaf €1899,-

Op zoek naar de perfecte muzikale omlijsting voor je bruiloft? Kies voor Het Strijkkwartet en maak van je speciale dag een onvergetelijke ervaring! Als ervaren en getalenteerde musici brengen zij de elegantie en schoonheid van live strijkmuziek naar je bruiloft.

Lees verder »
Bruiloft celliste Lia profiel foto, Celliste boeken voor huwelijk

Celliste Lia

Vanaf €399,-

Celliste Lia is klassiek geschoold en is gespecialiseerd in het creëren van een elegant repertoire voor bruiloften.

Lees verder »

Een warme, rijke achtergrondsfeer

Als je nog nooit eerder een instrumentalist zoals een bruiloft cellist hebt geboekt, ben je misschien een beetje bezorgd dat je niet genoeg weet over hun uitvoering om afstand te doen van je zuurverdiende geld. Zeer geschikt voor huwelijksceremonies en recepties, cellisten zijn populairder dan ooit en bieden een warm, rijk geluid aan jullie achtergrondsfeer. 

Het prachtige geluid van de cello roept intense romantiek op, en omdat het in hetzelfde register staat als de menselijke stem, is het een zeer populaire instrumentkeuze voor bruiloften en huwelijksaanzoeken. Afgezien van het huwelijk, is een bruiloft cellist een geweldige aanvulling op speciale gelegenheden zoals een huwelijksjubileum, het opnieuw afleggen van geloften of huwelijksaanzoeken.  

Bruiloft cellist 1
bruiloft celliste

bruiloft cellist - een onuitwisbare indruk

Jullie gasten zullen tijdens de ceremonie zeker gecharmeerd zijn van livemuziek. Het is tenslotte niet elke dag dat je wordt toegespeeld door cellospelers van topklasse. Bovendien helpt muziek om blijvende herinneringen te creëren; wanneer jullie gasten de huwelijksliederen lang na de ceremonie horen, worden ze overspoeld met herinneringen aan jullie speciale dag. 

Begeleiding

Meestal werkt de cello het beste met een pianobegeleider, maar een solo bruiloft cellist is zeker geschikt en aanbevolen in veel situaties. Het kan ook een goede keuze zijn voor een klassieke huwelijksceremonie of een romantisch huwelijksaanzoek, en er zijn een paar muziekstukken die prachtig werken voor solo cello, waaronder populaire klassieke favorieten zoals de Solo Cello Suites van Bach, The Swan van Saint-Saëns , Après un Rêve van Faurè, Salut d’Amour van Elgar, Ave Maria van Schubert en arrangementen van beroemde popsongs voor cello als ‘Can’t Help Falling in Love’, ‘A Thousand Years’ en ‘Besame Mucho’. 

cellist op een huwelijk

Wat je moet weten voordat je een cellist inhuurt voor je bruiloft

Als je een cellist boekt voor uw bruiloft, is het belangrijk om te bedenken dat de lijst met nummers veel korter zal zijn dan het soloviool- of solopiano repertoire, vanwege de specificatie van dit instrument. Solo cello heeft een verbazingwekkende, rijke en levendige toon. Sommige nummers klinken hemels op dit instrument en andere niet. We raden je ten zeerste aan om al je favoriete nummers met jullie bruiloft cellist te bespreken, om er zeker van te zijn dat het niets minder dan mooi zal klinken! 

Welke apparatuur heeft een bruiloft cellist nodig?

Cellisten spelen de cello zittend, dus ze hebben een stoel nodig om op te treden. Ze hebben ook vaak bladmuziek en een muziekstandaard als ze hun setliist niet in het geheugen hebben vastgelegd. Sommige cellisten brengen hun eigen stoel mee, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat deze comfortabel zit, maar ze kunnen je vragen om er een te regelen. Als dat het geval is, moet de stoel geen armenleuningen hebben en een vlakke en stevige zitting hebben. 

De meeste cello’s worden akoestisch bespeeld, dus elektrische stroom is geen probleem, tenzij de zaal groot genoeg is om microfoons te gebruiken. Aangezien elke professionele bruiloft cellist uniek is, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de dag soepel verloopt door samen met jullie muzikant precies het programma door te nemen. 

Hoeveel ruimte heeft een bruiloft cellist nodig?

Als je een solo bruiloft cellist inhuurt in plaats van een volledig ensemble, hoef je niet heel veel ruimte voor hen te reserveren op jullie locatie. Zorg voor voldoende ruimte voor hen, hun stoel, hun instrument en eventueel een standaard. Ook is het prettig als er wat ruimte rondom hen is, zodat jullie gasten en de cellist niet in de verdrukking komen. 

Leuke weetjes over de cello

1. Met zijn warme, zijdeachtige en uitnodigende tonen en niet onaanzienlijke afmetingen is de cello een instrument dat zeker indruk maakt. Vooral een goede! Maar het is ook een instrument met een zeer lange geschiedenis en veel geheimen. Dus waarom  niet wat meer ontdekken over het fantastische instrument dat je hebt besloten te boeken? 

2. De volledige naam van de cello is de violoncello. De directe vertaling hiervan van het Italiaans naar het Nederlands is ‘kleine grote viool’. 

3. De cello is het op één na grootste strijkinstrument ter wereld. Na de contrabas. 

4. Toen cello’s voor het eerst werden gemaakt, waren hun snaren gemaakt van catgut, een product gemaakt van uitgerekte en behandelde schapen- en geitendarmen – de nachtmerrie van de veganist! Gelukkig zijn ze nu meestal omwonden met metalen materialen zoals aluminium, titanium en chroom. 

5. Terwijl we het over strijkers hebben, heeft de cello niet altijd vier snaren gehad. In het Duitsland van de 17e en 18e eeuw kwamen vijf snarige cello’s vaker voor.

6. En van strijkers tot strijkstokken – tot voor kort speelden alleen solocellisten met wit strijkhaar. Als je deel uitmaakte van een ensemble, zou je spelen met zwart haar op je boog. 

7.Je zou misschien denken dat cello spelen onhandig is, maar tot de 18e eeuw moesten spelers hun instrument rechtop houden met alleen hun benen – stel je de spieren eens voor die je zou ontwikkelen! De spitse eindpin werd geïntroduceerd door A.F. Servais. Zijn fysieke gestalte nam toe samen met zijn muzikale (hij werd een beetje mollig!), wat betekende dat hij extra ondersteuning nodig had om zijn instrument op zijn plaats te houden. Andere spelers zagen hier de zin van in en volgden zijn voorbeeld. Tegen het einde van de jaren 1840 was het gebruikelijk. 

8.De oudst bekende nog bestaande cello is gemaakt door Andrea Amati en werd gebouwd tussen 1538 en 1560. Hij is momenteel te zien in het National Music Museum in South Dakota en staat bekend als ‘The King’. 

9. Het meervoud van een cello is celli. Hoewel de meeste mensen nog steeds cello’s zeggen. 

10. De nek van de cello helt naar achteren, niet voor comfort, maar zodat spelers een luider geluid kunnen produceren door meer druk uit te oefenen op de brug. 

11. De meeste cello’s hebben ‘purfling’ – een aantrekkelijke inleg rond hun rand. Hoewel je misschien denkt dat dit louter raambekleding is, heeft het eigenlijk een praktisch doel, namelijk om te voorkomen dat het hout barst onder stress. 

12. Alle cello’s die in de 18e eeuw door Antonio Stradivari zijn gemaakt, hebben ‘namen’, en een daarvan, The Duport, gemaakt in 1711, heeft een heel verhaal. In 1812 was de cello eigendom van Jean-Louis Duport, bekend als de vader van moderne cellotechniek. 
Hij trad op voor keizer Napoleon Bonaparte in het paleis, en de legende is dat Bonaparte daarna vastbesloten was om het instrument te proberen. 
Hij vond het erg onhandig en riep uit: ‘Hoe houdt u dit ding in godsnaam vast, monsieur Duport?’ 
En er wordt gezegd dat er tot op de dag van vandaag een deuk in de cello zit, zogenaamd gemaakt door de laars van Napoleon!

13. In 2008 werd de Duport Stradivarius cello gekocht door de Nippon Music Foundation voor $ 20 miljoen. Dit is de duurste cello die ooit is verkocht en mogelijk het meeste geld dat ooit voor een muziekinstrument is betaald (de MacDonald Stradivarius-altviool werd te koop aangeboden tegen een minimumprijs van $ 45 miljoen, maar werd niet verkocht). 

Je hoeft echter niet echt rijk te zijn om een instrument van onschatbare waarde te bespelen – gewoon heel goed! En dat zijn onze bruiloft cellisten zeer zeker.  
Dus wil je je bruiloft voorzien van een heel speciaal optreden? Dan zijn onze cellisten echt iets voor jou!

Wacht niet langer en boek die bruiloft cellist snel op LiveBruiloftMuziek.com!

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft cellisten zijn jullie gegarandeerd van:

Bekijk ook eens:

Gepersonaliseerde aanpak

Wij geloven in bruiloftsmuziek die jouw verhaal vertelt. Onze muzikanten werken nauw met je samen om de perfecte setlist te creëren die past bij jouw stijl en voorkeuren.

Ruim aanbod getalenteerde artiesten

Of je nu kiest voor traditionele klanken of een moderne twist, LiveBruiloftMuziek.com heeft een breed scala aan getalenteerde artiesten in verschillende genres. Onze diversiteit zorgt ervoor dat we de juiste muzikant hebben voor elke bruiloft.

Eenvoudig boekingsproces

Het boeken van een muzikant voor je bruiloft moet eenvoudig zijn. Met LiveBruiloftMuziek.com navigeer je moeiteloos door ons platform, ontdek je artiesten, en boek je makkelijk en snel  de perfecte aanvulling op jouw feest.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Bij LiveBruiloftMuziek.com staan we garant voor betrouwbare en hoogwaardige live optredens. Onze muzikanten zijn professionals met ervaring, wat resulteert in een naadloze uitvoering op jouw grote dag.