Gitarist Bruiloft

Enkele suggesties

Wedding singer Mel profiel foto groot

Wedding singer Mel

Vanaf €550,-

Zijn jullie klaar om jullie huwelijksdag om te toveren tot een symfonie van liefde en vreugde? Wedding Singer Mel zorgt graag voor betoverende melodieën die jullie trouwdag onvergetelijk maken.
Mel is de perfecte singer-songwriter en zangeres voor het muzikaal omlijsten van de ceremonie, de receptie en het aansnijden van de taart, of tijdens het diner. Zichzelf begeleidend op haar akoestische gitaar, laat zij met haar loepzuivere stem de teksten bij je binnenkomen.

Lees verder »
Bruiloft duo The electrifying Acoustivals profiel foto groot

The Electrifying Acoustivals

Vanaf €699

Ervaar de betoverende klanken van ‘The Electrifying Acoustivals’, een uniek gitaar en saxofoon duo dat gespecialiseerd is in live bruiloftsmuziek. Deze getalenteerde muzikanten zorgen voor een onvergetelijke atmosfeer op jullie speciale dag, waarbij hun harmonieuze samenspel elke emotie versterkt.

Lees verder »
Duo brasscanto profiel foto 2, muziek duo brasscanto boekn voor bruiloft, duo zang en gitaar en saxofoon

Duo Brasscanto

Vanaf €675,-

Duo Brasscanto is een duo van een akoestische zanger/gitarist en saxofonist. Zij worden veel gevraagd als muzikale act op bruiloftsfeesten. Beide instrumentalisten zingen en zijn gespecialiseerd in meerstemmige zang.

Lees verder »

Alles wat je moet weten over het boeken van een bruiloft gitarist

Het moment waarop twee mensen in het huwelijk treden, is een vreugdevolle en mooie gelegenheid voor vrienden en familie om getuige te zijn van de officiële bezegeling van jullie liefde. Live muziek kan dit speciale moment nog mooier maken en een bruiloft gitarist is hiervoor een zeer populaire keuze. Het gitaargeluid is betoverend, warm, charmant en veelzijdig. Zo creëer je de perfecte dromerige sfeer voor jullie huwelijksceremonie. Er zijn bruiloft gitaristen die gespecialiseerd zijn in het spelen van klassieke muziek, sommigen die de voorkeur geven aan jazz of gipsy jazz en natuurlijk zijn er velen die instrumentale versies van jullie favoriete pophits spelen. Maar vaak kunnen ze een mix van al het bovenstaande spelen. Dus dankzij hun veelzijdigheid en ervaring kunnen bruiloft gitaristen een unieke afspeellijst maken van jullie favoriete liedjes passend bij elk budget en elke locatie vullen met een prachtig geluid. 

Bruiloft gitarist in actie
Klassiek bruiloft gitarist

Live gitarist op jullie bruiloft

Hoewel de muziek die je op je bruiloft speelt echt iets is waar je niet op moet bezuinigen, begrijpen we bij LiveBruiloftMuziek.com dat het vasthouden aan een budget een essentieel aspect is van het plannen van een bruiloft. Je staat tenslotte op het punt een leven op te bouwen met jouw wederhelft – en er is spaargeld nodig! Maar het inhuren van een muzikant is de perfecte optie voor die prijsbewuste stellen die geen concessies willen doen aan kwaliteit. Het inhuren van een live gitarist is een meer betaalbare keuze dan het inschakelen van een band.  

Flexibiliteit

Nog een groot voordeel van een bruiloft gitarist is dat de meeste van hen zich makkelijk naar verschillende ruimtes van uw locatie kunnen verplaatsen. Dus als je een drankje drinkt in de ene kamer en een bruiloft diner hebt in de andere, moeten ze jullie van kamer naar kamer kunnen volgen. Gitaristen zullen soms enige versterking gebruiken, maar, indien van tevoren geregeld, kunnen ze vaak draagbare apparatuur meenemen. 

Wat zal een bruiloft gitarist spelen?

Gitaristen zijn ofwel specialisten in een specifiek muziekgenre, ofwel geweldige allrounders. Wanneer je een gitarist voor je trouwgelegenheid kiest, kijk dan eens naar hun repertoire om te controleren of ze het soort muziek kunnen spelen dat jullie leuk vinden. Er bestaat namelijk veel variatie op het gebied van gitaarmuziek en het is dus belangrijk dat je het genre gitarist boekt wat het beste bij uw smaak en huwelijk past. Wordt het een huwelijk met een pop/rock thema of misschien een Spaans flamenco tintje? Of ga je voor klassiek, jazz, blues of gypsy….het is geheel aan jullie! 
Voor iedere stijl gitaarmuziek bestaat er een eigen soort gitaar waarbij natuurlijk een eigen specifieke klank hoort. Deze klank zal vast en zeker ook jullie keuze bepalen. 

 

Er zijn 4 hoofdtypes gitaren met ieder een eigen geluid:

Een klassieke gitaar heeft nylon snaren die een warm en zacht geluid geven. Het is niet verwonderlijk dat dit geluid geschikt is voor klassieke muziek en waarschijnlijk het favoriete instrument is van klassieke en Spaanse gitaristen.

Deze gitaar heeft stalen in plaats van nylon snaren, die een helderder geluid geven. De hals is ook iets langer dan de klassieke gitaar en heeft een iets andere lichaamsvorm.  

Dit instrument is letterlijk een akoestische gitaar die kan worden aangesloten op een versterker. Dit is waar de meeste akoestische gitaristen op optreden wanneer ze optreden voor een groep mensen, omdat het geluid kan worden versterkt tot het vereiste volume. Het is het meest populaire instrument voor zanger-gitaristen, omdat het gemakkelijk is om het geluid van de gitaar in balans te brengen met de microfoon van de zanger. 

Dit type gitaar ziet er een beetje anders uit dan een akoestische gitaar met zijn ongewoon gevormde gat. Het wordt gebruikt in veel volksmuziek en Europese jazzstijlen. 

Meer over (typen) gitaren lees je hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gitaar

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft gitaristen zijn jullie gegarandeerd van:

Bekijk ook eens:

Hoeveel ruimte heeft een bruiloft gitarist nodig?

Een gitarist heeft niet veel ruimte nodig. Ze gaan meestal zitten om te spelen, dus zolang ze genoeg ruimte hebben om comfortabel met hun gitaar te zitten, en mensen ze gemakkelijk kunnen passeren zonder er tegenaan te stoten, zullen ze gelukkig zijn.

Kan een bruiloft gitarist liedjes op verzoek spelen?

Ja! De meeste gitaristen zullen graag een speciaal verzoeknummer voor jullie instuderen, wat ideaal is als je een specifiek nummer in gedachten hebt dat je wil horen wanneer je door het gangpad loopt of de eerste dans doet als kersvers getrouwd stel. In overleg met de muzikant kunnen er eventueel, tegen een meerprijs, een aantal verzoeken worden ingestudeerd. 

Waar moet ik voor zorgen?

Jullie gitarist heeft een stoel zonder armleuningen nodig om op te zitten tijdens het optreden. Zorg voor iets te drinken en een veilige plek om hun persoonlijke bezittingen op te bergen terwijl ze optreden. Als ze versterkt spelen, zullen ze meestal hun eigen PA-apparatuur meenemen, maar controleer dit tijdens het boeken of in het contract, zodat je indien nodig alternatieve regelingen kunt treffen.  

Kan mijn bruiloft gitarist buiten spelen?

Zeer zeker! Er zijn echter een aantal voorzorgsmaatregelen die u moet nemen bij slecht weer. Als het te koud is, kan de gitarist gewoon niet spelen doordat de handen/vingers te koud worden. In dat geval raden we aan om naar binnen te gaan.

Als het regent of erg zonnig is, hebben ze wat bescherming tegen de elementen nodig, dus wat beschutting is een goed idee.  

Wat draagt mijn bruiloft gitarist?

Klassieke gitaristen houden zich over het algemeen graag aan de dresscode voor jouw bruiloft. Als ze iets specifieks moeten dragen, b.v. zwarte stropdas of vrijetijdskleding, laat het ze weten. Anders geeft de kleding die ze op hun profiel hebben een goede indicatie van wat ze waarschijnlijk zullen dragen. 

Hoe boek ik een bruiloft gitarist?

Als je de gitarist die je wilt boeken voor jouw bruiloft al hebt gekozen, vul dan het aanvraagformulier op hun profiel in met de details van het evenement en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Als je jullie opties wilt bespreken of andere brandende vragen heeft, bel ons dan…wij helpen je graag verder! 

Gepersonaliseerde aanpak

Wij geloven in bruiloftsmuziek die jouw verhaal vertelt. Onze muzikanten werken nauw met je samen om de perfecte setlist te creëren die past bij jouw stijl en voorkeuren.

Ruim aanbod getalenteerde artiesten

Of je nu kiest voor traditionele klanken of een moderne twist, LiveBruiloftMuziek.com heeft een breed scala aan getalenteerde artiesten in verschillende genres. Onze diversiteit zorgt ervoor dat we de juiste muzikant hebben voor elke bruiloft.

Eenvoudig boekingsproces

Het boeken van een muzikant voor je bruiloft moet eenvoudig zijn. Met LiveBruiloftMuziek.com navigeer je moeiteloos door ons platform, ontdek je artiesten, en boek je makkelijk en snel  de perfecte aanvulling op jouw feest.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Bij LiveBruiloftMuziek.com staan we garant voor betrouwbare en hoogwaardige live optredens. Onze muzikanten zijn professionals met ervaring, wat resulteert in een naadloze uitvoering op jouw grote dag.