Violist Bruiloft

Enkele suggesties

All-cultures violiste profielfoto klein

All-cultures violiste

Vanaf €350,-

Maak kennis met onze ‘All-cultures violiste’, een getalenteerde violiste geboren en getogen in Nederland, wiens muzikale reis begon aan de prestigieuze Hochschule für Musik und Tanz Köln onder begeleiding van gerenommeerde docenten zoals Michael Vaiman en Daniel Austrich. Haar toewijding aan haar vak werd al vroeg erkend toen ze deelnam aan de “Akademie voor jonge muzikale talenten” aan het Conservatorium van Utrecht en regelmatig naar Odesa, Oekraïne reisde voor coaching aan de beroemde Stolyarski school.

Lees verder »
Violiste Eleganza profielfoto groot

Violiste Eleganza

Vanaf €350,-

Op zoek naar de perfecte muzikale toevoeging voor jullie bruiloft? Zoek niet verder!
Violiste Eleganza speelt met evenveel gemak de bekendste westerse hits als Turkse & Arabische melodieën.

Lees verder »
Bruiloft muziek duo the soulstrings profiel foto groot

The Soulstrings

vanaf €575,-

Een toevallige ontmoeting in de trein lag aan de basis van de formatie van dit begaafde bruiloftsduo – The Soulstrings!

Met een ruime ervaring in het spelen op bruiloften, weten zij als geen ander hoe ze de perfecte sfeer kunnen creëren op zo’n bijzondere dag. Hun passie voor muziek en hun bereidheid om verzoeknummers te spelen, maken hun de ideale keuze voor jullie bijzondere moment.

Lees verder »

Een bruiloft violist is zeer romantisch

Een bruiloft violist kan een zeer romantische bijdrage leveren aan jullie bruiloft. Met een breed en divers repertoire dat varieert van intiem tot opzwepend, is een violist de perfecte manier om jullie gasten te vermaken. 

Weten hoe je de perfecte solo-violist voor je bruiloft kiest, lijkt misschien ontmoedigend, maar na het lezen van onze tips heb je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen.

Bruiloft violist poseert met zijn viool
bruiloft violiste in actie

Wat voor soort muziek speelt een bruiloft violist meestal?

Hoewel het eerlijk is om te zeggen dat de viool het meest wordt geassocieerd met klassieke muziek, reikt het werkgebied van een violist veel verder dan beroemde componisten als Bach, Mozart en Vivaldi. 

De meeste bruiloft violisten hebben een verscheidenheid aan hedendaagse nummers in hun repertoire. Van jazz- en Broadway-favorieten tot actuele hitlijsten. Deze mix van oud en nieuw betekent dat je veel stijlen hebt om uit te kiezen, misschien gericht op meer traditionele muziek voor de ceremonie en overgaand op modernere stukken in de middag en avond. 
Als je een romantische ceremonie in gedachten hebt, zal een viool uitvoering zeker de harten laten smelten.  

Hieronder hebben we onze top 5 van nummers voor moderne, jazz en klassieke smaken vermeld om jou  alvast op ideeën te brengen.  

Klassieke vioolstukken

* Canon in D – Johann Pachelbel
* Suite Bergamasque nr 3 – Claude Debussy
* Clair de Lune – Claude Debussy
* Ave Maria – Johann Sebastian Bach
* Gymnopédie No.1 – Erik Satie
* Arrival of queen Sheba – Georg Händel

Moderne vioolstukken

* Can’t help falling in love with you – Elvis Presley
* All of Me – John Legend
* A Thousand Years – Christina Perry
* Perfect – Ed Sheeran
* Just the way you are – Bruno Mars. 

Jazz vioolstukken

* La Vie En Rose – Edith Piaf
* At Last- Etta James
* Moonriver – Henry Mancini
* Georgia On My Mind – Ray Charles
* Summertime – Gershwin

Welk deel van de dag treedt een bruiloft violist op?

Een bruiloftsviolist kan gevarieerd genoeg spelen om zowat elk deel van jullie trouwdag te complimenteren. Populaire tijden van de dag zijn de aankomst van de gasten, de ceremonie en de receptie met een drankje in de middag. 

Belangrijkste redenen om een violist te boeken voor een bruiloft: 

 • Kan spelen als gasten arriveren om te gaan zitten of voor speciale momenten tijdens de ceremonie zelf.
 • Kan een onopvallend muzikaal element bieden terwijl gasten zich mengen tijdens de borrel en hapjes. (De muziek staat niet zo hard dat gasten elkaar niet kunnen horen!)
 • Budgetvriendelijk! Een betaalbaar alternatief voor een bruiloftsstrijkkwartet en toch een repertoire van de meest populaire bruiloftsliedjes.
 • Geschikt voor een kleine setting. Minimale ruimte is vereist, waardoor een violist perfect is voor krappe ruimtes en intieme locaties.

Zal de bruiloft violist verzoeknummers spelen?

Muzikanten zijn over het algemeen graag geruime tijd vóór de huwelijksdag in contact met klanten om het repertoire en de liedkeuzes te bespreken. Als je een bepaald stuk in gedachten hebt, is het altijd een goed idee om deze van tevoren aan te vragen bij de muzikant om te laten controleren of het mogelijk is deze te spelen of in te studeren. 

Stel dat het nummer bijzonder complex is, of de muziek alleen online te koop is; in dit geval kan de violist een kleine extra vergoeding in de offerte opnemen om de repetitietijd- en kosten te dekken. 

Kan de bruiloft violist buiten optreden?

Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar zullen de meeste muzikanten zich graag buiten opstellen, mits er enige vorm van schaduw is. Dit kan kunstmatige schaduw zijn van een tuinhuisje of tent of natuurlijke schaduw zoals een boombedekking. 

Het is over het algemeen aan de artiest om naar eigen goeddunken te beslissen of hij of zij buiten wil spelen, rekening houdend met het feit dat regen en direct zonlicht hun instrument en apparatuur kunnen beschadigen. 

Stroomvoorziening

Als je een solo-violist met achtergrondtracks hebt ingehuurd, hebben ze ook toegang nodig tot een veilige stroomvoorziening. Stroom kan worden geleverd door een generator te huren of door verlengkabels te laten lopen vanaf het dichtstbijzijnde stopcontact.

Noodplanning

We raden altijd aan om een plan B (zoals een binnenruimte) te hebben om te beschermen tegen guur weer. 

Binnen optredens hebben niets meer nodig dan een speciale ruimte waar de muzikant zich comfortabel kan opstellen en uitvoeren. Nogmaals, als de muzikant stroom nodig heeft voor een uitvoering, moet deze in de buurt van een stopcontact worden opgesteld. 

Moet ik op de dag zelf iets voor de violist regelen of klaarzetten? 

Hieronder staan een paar dingen om in gedachten te houden bij het afronden van jullie plannen voor de dag. 

-Goed verlichte ruimte: Het is het beste om de muzikant in een goed verlichte ruimte van de zaal te plaatsen voor het geval ze bladmuziek moeten lezen. 

-Verfrissingen: De meeste muzikanten zullen beleefd vragen om wat eten voor langere boekingsperioden, zoals broodjes of een klein bord van een buffet.

Standaard raden we aan om altijd lichte versnaperingen bij de hand te hebben, zoals thee/koffie en water. 

Hoe lang duurt het voor een bruiloft violist om op te zetten?

Bij binnenkomst zal de muzikant zich inspannen om zo snel mogelijk op te zetten en te soundchecken of te wachten op instructie van het personeel. Als richtlijn duurt dit tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het al dan niet instellen van luidsprekers/PA-systeem. 

Welke kleding draagt de violist en kan ik hem een dresscode geven? 
Tenzij anders gevraagd, zal jullie violist over het algemeen dezelfde kleding dragen als in hun promotiemateriaal. De muzikant zal zich ook kleden volgens het soort evenement, bijvoorbeeld nette kleding voor een bruiloft of meer casual/glamorous voor een feest. 
Als u een thema-bruiloft heeft, kan je de violist vragen kleding te kiezen die bij de gelegenheid past. 

Hoe werkt het als de bruiloft violist met achtergrondtracks speelt?

Bij het uitvoeren van achtergrondtracks speelt een violist de melodielijn van het nummer om de vocale lijn te repliceren. De muzikant zal de volumeniveaus aanpassen aan de omgeving en het aantal gasten tijdens het opzetten. 

Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat veel klassieke stukken geweldig klinken zonder begeleiding, dus achtergrondtracks zijn misschien niet nodig. Als je echter op zoek bent naar een vrolijk optreden met een hedendaags repertoire, zal de artiest waarschijnlijk achtergrondtracks gebruiken. 

Moet ik een geluidsinstallatie leveren?

Dit is afhankelijk van de grote van de accommodatie en het aantal gasten. Dit bespreek je het beste met de door jullie geboekte violist. 

Wanneer zal de violist arriveren?

Tenzij anders is overeengekomen, komen ze ongeveer een uur voordat ze moeten optreden, aan. Vaak zie je de muzikant die tijd gebruiken om zijn instrument te stemmen en zich vertrouwd te maken met de omgeving. Als ze een PA- of luidsprekersysteem leveren, gebruiken ze deze tijd om hun apparatuur op te zetten.

Hoe lang van tevoren moet ik een violist boeken?

Onze ervaring is dat de meeste muzikanten ruim voor de huwelijks datum worden geboekt. Om verzekerd te zijn van uw favoriete bruiloft violist raden wij u dit zeker aan. 

Een goed begin van uw planning begint natuurlijk bij het bekijken van de profielen van onze bruiloft violisten! Wanneer u de artiest(e) van uw keuze heeft gevonden kunt u het corresponderende aanvraagformulier invullen voor een vrijblijvende offerte.

Leuke weetjes over de viool

Leuke weetjes over de viool: 

 • De moderne viool bestaat al zo’n 500 jaar. Er werd gezegd dat het in de jaren 1500 werd ontworpen door Andrea Amati

 • Viool spelen verbrandt ongeveer 170 calorieën per uur. Vergeet dus je training en begin harder te oefenen! 

 • Violen bestaan ​​meestal uit sparren- of esdoornhout. 

 • Violen zijn er in veel verschillende maten. Meestal beginnen studenten op jonge leeftijd viool te leren met een 1/16 of 1/8 viool. Naarmate de student ouder wordt, zullen ze afstuderen tot een viool van volledige grootte. 

 • Violen zijn zeer complex. Meer dan 70 verschillende stukken hout worden samengevoegd om de moderne viool te vormen. 

 • Het woord viool komt van het middeleeuwse Latijnse woord vitula, wat snaarinstrument betekent. 

 • Het wereldrecord achteruit fietsen al spelend op een viool staat op 60,45 kilometer in 5 uur en 8 seconden. Waarom?…nee, dat weten wij ook niet! 

 • De duurste viool ter wereld werd gemaakt door Giuseppe Guarneri in 1741. Deze extravagante viool werd getaxeerd met een waarde van $ 18 miljoen. 

 • Vioolstrijkstokken bevatten doorgaans 150 tot 200 haren. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder nylon en paardenhaar. 

 • Vioolsnaren werden voor het eerst gemaakt van schapendarm (algemeen bekend als catgut), die werd uitgerekt, gedroogd en gedraaid. Andere materialen waaruit vioolsnaren zijn gemaakt, zijn onder meer: ​​massief staal, gevlochten staal of verschillende synthetische materialen, omwonden met verschillende metalen en soms verguld met zilver. 

Kortom

Klassieke snaarinstrumenten – in de juiste handen – kunnen transformeren in hedendaagse instrumenten, waarbij ze traditionele geluiden achter zich laten en moderne beats omarmen. 

De hedendaagse violisten zijn allang afgestapt van het imago ’suf, saai en oud’. 
Het zijn moderne musici van deze tijd en ze streven ernaar de beste elementen van het musiceren van vroeger door te laten klinken in het musiceren van nu. 
Bekijk en beluister de violisten bij LiveBruiloftMuziek en ontdek hun veelzijdigheid!

Met een boeking van een van onze professionele bruiloft violisten zijn jullie gegarandeerd van:

Bekijk ook eens:

Gepersonaliseerde aanpak

Wij geloven in bruiloftsmuziek die jouw verhaal vertelt. Onze muzikanten werken nauw met je samen om de perfecte setlist te creëren die past bij jouw stijl en voorkeuren.

Ruim aanbod getalenteerde artiesten

Of je nu kiest voor traditionele klanken of een moderne twist, LiveBruiloftMuziek.com heeft een breed scala aan getalenteerde artiesten in verschillende genres. Onze diversiteit zorgt ervoor dat we de juiste muzikant hebben voor elke bruiloft.

Eenvoudig boekingsproces

Het boeken van een muzikant voor je bruiloft moet eenvoudig zijn. Met LiveBruiloftMuziek.com navigeer je moeiteloos door ons platform, ontdek je artiesten, en boek je makkelijk en snel  de perfecte aanvulling op jouw feest.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Bij LiveBruiloftMuziek.com staan we garant voor betrouwbare en hoogwaardige live optredens. Onze muzikanten zijn professionals met ervaring, wat resulteert in een naadloze uitvoering op jouw grote dag.