Exclusief interview met wedding planner (en vaste klant) Adore DC Events

Exclusief interview Adore DC Events: Een kijke in de passie en professionaliteit van oprichtster Geraldine Agyin

In dit boeiende interview met Adore DC Events gaan we dieper in op de wereld van weddingplanning en de toegevoegde waarde die live bruiloft muziek hierbij heeft. Of je nu binnenkort gaat trouwen, een evenement plant of gewoon nieuwsgierig bent naar de betoverende klanken die een bruiloft kunnen verrijken, dit interview biedt een unieke kijk op de branche vanuit het perspectief van een ervaren professional.

Interview ADORE DC EVENTS - Geraldine Agyin
Geraldine Agyin van ADORE DC EVENTS

We hebben het genoegen om vandaag te spreken met oprichtster Geraldine Agyin, een gewaardeerde expert uit de bruilotsindustrie. Samen gaan we dieper in op haar passie voor bruiloften, muziek, de uitdagingen en hoogtepunten van het vak, en krijgen we waardevolle inzichten en adviezen die van onschatbare waarde kunnen zijn voor iedereen die op zoek is naar de perfecte muzikale omlijsting voor een onvergetelijke bruiloft of evenement.

LBM: “Hoi Geraldine, fijn dat je voor ons tijd vrij hebt kunnen maken uit je drukke agenda om dit interview mogelijk te maken – super bedankt!  Laten we er meteen maar induiken en bij het begin beginnen: Wat inspireerde jou om een wedding planner te worden?”

Geraldine: Dat gebeurde toen ik 16 jaar oud was en via een vriendin gevraagd werd een bruiloftsfeest te organiseren. Dit was me zo goed bevallen dat ik toen al wist dat ik daar later meer mee wilde doen.

LBM: “Welke stappen onderneem je  om ervoor te zorgen dat de wensen en visie van het bruidspaar worden vertaald naar een geslaagde bruiloft?”

Geraldine: Het belangrijkste is eigenlijk het begrijpen van het bruidspaar, zowel samen als individueel. Soms kunnen hun wensen net wat van elkaar afwijken en het is dan onze taak om een mooi compromis te kunnen aanbieden dat goed bij hun en het geheel past.

LBM: “Hoe ga je om met uitdagingen en onverwachte situaties die zich kunnen voordoen tijdens het plannen van een bruiloft?”

Geraldine: Hierbij helpt het heel erg als je een creatief persoon bent. Ook is het erg belangrijk om gewoon rustig te blijven. Natuurlijk stel ik altijd een zeer gedetailleerd draaiboek op wat tevens ruimte biedt voor speling. Voor onverwachte omstandigheden hebben wij ook altijd een plan B, en soms zelfs een plan C.

LBM: “Wat is volgens jou het belangrijkste aspect om een bruiloft tot een onvergetelijke ervaring te maken?”

Geraldine: Ik denk eigenlijk dat hoe persoonlijker de bruiloft georganiseerd wordt, hoe onvergetelijker de ervaring. Denk bijvoorbeeld aan allerlei persoonlijke herinneringen die langskomen, liedjes die afgespeeld worden die betekenis hebben voor het bruidspaar en nog veel meer van dat soort kleine en intieme details.

Voor onverwachte omstandigheden hebben wij ook altijd een plan B, en soms zelfs een plan C.

LBM: “Hoe werk je samen met andere leveranciers, zoals cateraars, bloemisten en fotografen, om een naadloze bruiloftservaring te creëren?”

Geraldine: Wij vinden het allereerst erg belangrijk dat al onze leveranciers topkwaliteit leveren. Verder kijken wij ook naar de passie en liefde die zij voor hun vak hebben. Dan zitten we allemaal op dezelfde golflengte en dat maakt samenwerken ook een stuk prettiger.

LBM: “Op welke manieren help jij bruidsparen om binnen hun budget te blijven zonder concessies te doen aan de kwaliteit van hun bruiloft?”

Geraldine: In de  jaren ervaring die wij nu hebben, hebben we leveranciers en locaties kunnen toevoegen aan ons netwerk die sowieso al de beste prijzen en kwaliteit leveren. Dat is de eerste stap. Verder is het natuurlijk ook wel belangrijk dat we de klant eerlijk inlichten wat er met hun budget allemaal mogelijk is en dat we dus realistisch blijven. Daarna gaan we aan de slag met een aantal opties zodat de klant zelf kan kiezen welke dingen het beste bij hun passen.

LBM: “Hoe betrek je het bruidspaar bij het besluitvormingsproces en hoe zorgt u ervoor dat hun ideeën en wensen worden gehoord en geïmplementeerd?”

Geraldine: Vanaf de allereerste gesprekken begint onze planning met een gedetailleerd lookboek waarin alle wensen en ideeën van de klant komen te staan. Naarmate de grote dag dichterbij komt kan de klant altijd zelf aangegeven e.e.a. te willen aanpassen. Wij merken dat dit een van de beste manieren is om de klant altijd betrokken en geëngageerd te houden.

LBM: “Welke trends in de bruiloftsindustrie ziet je momenteel en hoe integreer je deze in de bruiloften die je organiseert?”

Geraldine: een van de trends die ik de laatste tijd zie is dat bij het intieme gedeelte, zoals de ceremonie, een kleiner aantal mensen wordt uitgenodigd. Bij het diner en het avondfeest is juist een groter aantal aanwezig. Voorheen zag je vaker dat alle gasten meteen vanaf het begin al aanwezig waren. Ook merken wij dat mensen echt willen dat hun bruiloft ‘eruit springt’ en niet ‘een van de vele’ is. Dit doen zij door het, nogmaals, op een zo persoonlijk mogelijke manier te organiseren. Iedereen wil ook meer ‘zijn eigen ding’ doen, en er wordt zeker meer dan vroeger vaak gebroken met standaard tradities.

LBM: “Wat is de grootste uitdaging waarmee je als wedding planner te maken heeft gehad en hoe heb je deze overwonnen?”

Geraldine: De grootste uitdaging was niet zozeer één specifieke bruiloft maar het constant kunnen vinden van mijn ideale klanten. Dit was in het begin nogal eens zoeken, maar uiteindelijk hebben wij door o.a. het design, look en feel van onze website aan te passen zo’n uitstraling kunnen realiseren dat we nu precies het soort klanten aantrekken die goed bij ons passen.

LBM: “Welke adviezen zou je geven aan toekomstige bruidsparen die overwegen een wedding planner in te schakelen?”

Geraldine: Goede vraag. goede vraag….:) Allereerst zou ik zeggen: DOEN! Het is een zeeeer grote dag voor een bruidspaar, zo niet de grootste van hun leven. Ongeacht wat je uitgeeft, of het nou €5000,- is of €50.000,- …. je wil er zeker van zijn dat je op de dag zelf lekker kunt relaxen en genieten. Dit is zeker iets wat een ervaren weddingplanner voor jou kan betekenen. Daarnaast hebben weddingplanners als voordeel dat ze, dankzij hun frequente samenwerkingen, bij veel leveranciers goede kortingen kunnen bedingen waardoor je uiteindelijk niet eens duurder uit bent dan wanneer je het zelf zou doen. Veel goede redenen dus om een wedding planner in te huren. Wil je toch geen weddingplanner? Neem dan op z’n minst een dagplanner of maandplanner voor de bruiloft zelf.

LBM: “Wat maakt ADORE DC EVENTS als weddingplanner uniek en waarom zouden bruidsparen voor jullie moeten kiezen?”

Geraldine: ELKE klant is voor ons totaal uniek en het is simpelweg onze drive en passie om hun de mooiste dag óóit te geven. Al moeten wij hier minder voor slapen, wij gaan de ‘extra mile’ en vérder om dit voor de klanten te realiseren. Soms krijgen wij zelfs te horen van onze klanten dat wij zelf nog meer zin hebben in de bruiloft dan het bruidspaar zelf. Kijk… dáár doe je het toch voor?! Ook mag ik mijn professionele team zeker niet vergeten – zij zijn minstens even gedreven als ikzelf en dat maakt ook zeker het verschil. Als laatste – wat ook erg helpt is mijn master in finance, waardoor ik erg goed kan onderhandelen en budgetteren. Hier plukken onze klanten natuurlijk ook de vruchten van.

LBM: “Hoe vaak gebruik je eigenlijk live muziek voor de bruiloften die je organiseert?”

Geraldine: Zo vaak mogelijk eigenlijk. De klant wikt en beschikt natuurlijk, maar soms beseft het bruidspaar zelf niet hoe groot de meerwaarde wel niet is van live muziek. Vandaar dat wij het vrijwel altijd zullen aanbevelen.

LBM: “Wat trok jou aan in de diensten van ons bedrijf voor live bruiloftsmuziek?”

Geraldine: Het is een combinatie van de veelzijdigheid qua aanbod, de voordelige prijzen én de hoge kwaliteit van de artiesten. Het is voor ADORE DC EVENTS geweldig om dit allemaal op een handig en mooi platform voorhanden te hebben.

LBM: “Kun je ons vertellen over een specifieke ervaring waarbij de live muziek een belangrijke rol speelde op een door Adore DC Events georganiseerde bruiloft?”

Geraldine: Een van de laatste bruiloften waarbij wij een muzikant van Live Bruiloft Muziek gebruikten was wel een hele mooie. Achteraf in het beeldmateriaal werd ook nog een duidelijk hoe belangrijk dit muzikale gedeelte wel niet was.  De saxofonist kreeg na zijn optreden zelfs een staande ovatie van alle aanwezigen – iets dat je zeker niet elke keer meemaakt.

LBM: “Welke aspecten van ons bedrijf onderscheiden ons naar jouw mening van andere aanbieders van live bruiloftsmuziek?”

Geraldine: Bijvoorbeeld de snelle respons en vriendelijkheid van het team achter Live Bruiloft Muziek. Ook vind ik het erg prettig dat alle contracten waterdicht en supergoed geregeld zijn. Dit is voor een wedding planner ook fijn en makkelijk werken. Verder is de site erg gebruikersvriendelijk en overzichtelijk en merk je meteen hoe gedetailleerd jullie op de materie ingaan, o.a. door persoonlijk advies.

LBM: “Hoe heeft ons bedrijf jou geholpen bij het selecteren van het juiste repertoire en de juiste muziekstijl voor jullie bruiloften?”

Geraldine: Bijvoorbeeld bij de laatste boeking van jullie saxofonist Christian was het vooral zijn eigen ervaring waarmee hij ons goed kon adviseren wat er allemaal mogelijk was en hoe bepaalde genres konden helpen met het neerzetten van de juiste sfeer. Hierdoor werd meteen duidelijk dat jullie een hele goede selectie aan betrouwbare professionals hebben.

LBM: “Wat vind je van de professionaliteit en betrouwbaarheid van onze muzikanten?”

Geraldine: Top! Ze waren goed gekleed, ze kwamen op tijd en speelden beter dan verwacht! Bij saxofonist Christian was zijn prijs zelfs zó aantrekkelijk dat ik van te voren een tikkeltje nerveus was over de kwaliteit die hij zou gaan leveren, Dit bleek een totaal voorbarige angst en het spel van Christian leverde zoals al eerder gezegd zelfs een staande ovatie op aan het eind van zijn performance.

LBM: “Welke reacties ontving je van je gasten met betrekking tot de live muziek op uw bruiloft?”

Geraldine: Enkel positief. Een van de recent door ons geboekte  muzikanten van jullie speelde zo goed dat een bruiloftsgast die zelf op korte termijn ging trouwen meteen ter plekke besloot die act te boeken voor zijn eigen huwelijk. Wat wil je nog meer?!

LBM: “Ben je van mening dat live muziek heeft bijgedragen aan de onvergetelijkheid van de bruiloften die je heb georganiseerd?”

Geraldine: Ja zeker, dat merk je meteen aan de reacties van de gasten. Mensen zullen zich ook niet meer herinneren wat de 2e of 3e gang van het diner was, maar ze zullen zich zeker nog herinneren wie er speelde op de bruiloft en hoe goed die live muziek was.

Een van de laatste bruiloften waarbij wij een muzikant van Live Bruiloft Muziek gebruikten was wel een hele mooie. Achteraf in het beeldmateriaal werd ook nog een duidelijk hoe belangrijk dit muzikale gedeelte wel niet was.  De saxofonist kreeg na zijn optreden zelfs een staande ovatie van alle aanwezigen - iets dat je zeker niet elke keer meemaakt.

LBM: “Heb je suggesties of feedback om onze diensten nog verder te verbeteren?”

Geraldine: Ik kan eigenlijk niets bedenken, maar als ik tóch iets moet kiezen dan zou het misschien een handige toevoeging zijn om bij de aanvraag meteen al een voorgeselceteerd formulier te kunnen invullen met genre en repertoire? Dit is overigens wel iets dat we middels direct contact met de artiest meteen heel goed hebben kunnen bespreken, dus ik weet ook niet of dat zo heel erg belangrijk is. Het is een miniem detail.

LBM: “Wat vond je van de flexibiliteit van ons bedrijf om aan jullie specifieke wensen en voorkeuren te voldoen?”

Geraldine: Óók super. Als wij bijvoorbeeld twee weken te voren boeken kunnen jullie meteen iets regelen, dan wel alternatieven aanbieden zonder dat de kwaliteit daar onder lijdt. Dat zegt al genoeg eigenlijk….

LBM: “Zou je ons bedrijf aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar live bruiloftsmuziek? Zo ja, Waarom?”

Geraldine: Zeker, zeker. Niet alleen bij onze eigen trouwkoppels, maar überhaupt bij mensen die graag live muziek op hun bruiloft (of ander evenement) willen.

Interview met Adore DC Events - Conclusie

In dit fascinerende interview hebben we een kijkje kunnen nemen in de wereld van live bruiloftsmuziek door de ogen van Geraldine Agyin van ADORE DC EVENTS. Met passie en expertise heeft zij ons inzicht gegeven in het belang van live muziek bij het creëren van onvergetelijke momenten op bruiloften en evenementen. We hebben geleerd over de uitdagingen en hoogtepunten van het vak, en waardevolle adviezen ontvangen voor toekomstige bruidsparen en weddingplanners.

Dankwoord:

Graag willen we Geraldine Agyin hartelijk bedanken voor haar tijd, openhartigheid en kennis die zij met ons heeft gedeeld. Haar passie voor bruiloften en organiseren is inspirerend en we zijn dankbaar voor de waardevolle inzichten die we van haar hebben gekregen. Ook willen we onze lezers bedanken voor hun interesse in dit interview. We hopen dat het heeft geholpen bij het begrijpen van de impact en het belang van live muziek op die állergrootste dag – jullie huwelijk!

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

artiesten boeken header foto

Artiesten boeken voor elk evenement

Feestvarkens opgelet, want hier komt het goede nieuws: artiesten van live bruiloftsmuziek zijn niet alleen inzetbaar voor de mooiste dag van je leven, maar ook voor allerlei andere feestelijke aangelegenheden! Het is alsof je een kameleon inhuurt, maar dan een muzikale versie. 
Artiesten van live bruiloft muziek zijn net als een goed flesje wijn – ze worden beter naarmate je ze op meer gelegenheden ontkurkt. 

Lees verder »
Artiest boeken voor bruiloft header foto

Artiest boeken voor jullie bruiloft – 5 tips

Als iets een belangrijke sfeermaker op je bruiloft is, dan is het wel muziek. Maar natuurlijk wil je op de mooiste dag nét dat tikkeltje extra. Dit kun je creëren door op je bruiloft een artiest of live band te boeken voor je huwelijksceremonie, receptie, diner of avondfeest. Er gaat namelijk niets boven de sfeer en de sound van livemuziek waarbij er een directe interactie is met het publiek.

Lees verder »