Inhoudsopgave

Live bruiloft muziek garanties - Hoe wij de beste prijs en kwaliteit garanderen voor jouw bruiloft

Wij van Livebruiloftmuziek.com vinden dat iedereen de beste live muziek verdient op zijn of haar huwelijksdag. Dat vinden we niet alleen…dat regelen we ook graag voor je! Het waarborgen van het beste van het beste voor jóuw bruiloft gaat echter niet zonder slag of stoot – van een uiterst streng selectieproces voor onze acts tot het kunnen aanbieden van de laagste prijs – in dit blog geven we je een kijkje in onze werkwijze en hoe deze garanties bij live bruiloft muziek tot stand komen…

De laagste-prijs-garantie: Wat houdt dit eigenlijk precies in?

De laagste-prijs-garantie betekent kortom dat onze artiesten nergens anders (online) voordeliger te boeken zijn. Niet via een concurrent en ook niet via direct contact met de artiest…… ze zijn simpelweg nérgens voor een betere prijs in te huren.

Hoe garanderen wij deze laagste prijs eigenlijk?

Het antwoord hierop is heel eenvoudig. Naast vele voorwaarden, zoals presentatie, betrouwbaarheid, snel schakelen en natuurlijk schitterende bruiloftmuziek kunnen maken, is de beste prijs kunnen garanderen ook een van onze eisen voordat een act aan ons platform wordt toegevoegd.  Wil of kan de artiest/act hier niet aan voldoen, dan zal de act niet op livebruiloftmuziek.com worden geplaatst.  

Hoe kan het dat Livebruiloftmuziek dezelfde of soms zelfs bétere prijzen kan bieden dan middels direct contact met de act/artiest mogelijk is?

Voor het antwoord op deze vraag moeten we beginnen bij hoe de live-muziek boekingsindustrie eigenlijk werkt. Zodra een act op ons platform is opgenomen zullen wij in staat zijn deze act frequent weg te zetten op meerdere bruiloften – seizoen na seizoen.

Door deze veelvuldige boekingen wordt Livebruiloftmuziek dus een ‘vaste afnemer’ van de acts op ons platform.

Hierdoor kunnen wij een ‘quantumkorting’ bedingen – ook wel de ‘bureau-korting’ genoemd.
In vrijwel alle gevallen bedraagt deze korting 10%.

Nadat wij de bureaukorting hebben vastgelegd met de act/artiest, rekenen wij onze bescheiden commissie hierboven op en zal de totaalprijs nooit meer zijn dan de originele prijs van de act/artiest.

Voorbeeld 1:

‘Band A’ heeft, via direct contact op hun eigen website een vaste prijs van 1000,-.

Livebruiloft muziek krijgt van ‘band A’ de bureaukorting van 10% en kost ons dus 900,-

Na toevoeging van onze commissie (90,-) is de totaalprijs nu nét ietsje minder dan wat je betaalt via rechtreeks contact.

Voorbeeld 2:

‘Band B’heeft, via direct contact op hun eigen website een vaste prijs van 2500,-.

Live bruiloft muziek krijgt van ‘band B’ de bureaukorting van 10% en kost ons dus 2250,-.

Wij voegen een nóg bescheidenere commisie toe van 125,- en ineens wordt de totaalprijs van ‘band B’ op ons platform 2375,- terwijl je middels direct contact het volle pond van 2500,- betaalt.

Toch een leuke besparing van 125,-!

Als de prijs van Livebruiloftmuziek hetzelfde is als via rechtstreeks contact, waarom dan toch een bureau als Livebruiloftmuziek?

De waterdichte contracten die wij als boekingsbureau gebruiken, zorgvuldig opgesteld door advocaten in de muziek-industrie, zullen jullie veel beter kunnen beschermen dan een rechtstreekse boeking met de artiest dat kan. Nog afgezien van het feit dat wij middels ons netwerk een veel betere, passende vervanging kunnen verzorgen, mocht het onverhoopts tot een annulering komen.

Waarom een bureau als Livebruiloftmuziek i.p.v. een ander boekingskantoor?

Allereerst voor een betere en eerlijkere prijs. Vele van onze concurrenten, vooral wanneer ze eenmaal hoger in google naar boven komen, gokken erop dat klanten niet verder zoeken en jagen zo de prijs omhoog. Dit gebeurt door (veel te)  hoge commissies te rekenen –  we hebben zelfs voorbeelden gezien van acts die voor 2 tot 3 x de oorspronkelijke prijs van de artiest worden weggezet.Dit is een werkwijze waar het team van Livebruiloftmuziek absoluut niet achter staat – hoog in google of niet.

Ons platform is oorspronkelijk opgericht door een professioneel en conservatorium-geschoold muzikant. De wens van de  klant staat natuurlijk met stip bij ons op nummer een, maar vanwege deze muzikale achtergrond hebben wij zeker ook hart voor al onze acts. Wij geloven dan  ook dat het merendeel van het geld naar de artiesten zelf hoort te gaan en niet naar een artiestenbureau.

Een ander groot voordeel van Livebruiloftmuziek is de muzikale affiniteit die ons team zelf met muziek heeft. Hierdoor zijn wij als geen ander in staat om de mooiste, meest muzikale en beste bands, DJ’s en solomuzikanten te selecteren en zeer goed onderscheid te kunnen maken tussen kwaliteit en de minder goede acts (Acts die overigens ook vaak soortgelijke prijzen vragen als hun kwalitatievere tegenhangers).

Vele andere boekingsbureau’s hebben de mogelijkheid voor een artiest om zijn of haar act direct online te zetten, zonder verdere, in onze ogen zeer noodzakelijke, checks en verificaties – dit is bij Livebruiloftmuziek.com dan ook NIET mogelijk.

Wanneer er door de artiest/act aan alle kwaliteitseisen wordt voldaan dienen zij hun promomateriaal naar ons op te sturen waarna wij vervolgens hun profiel op ons platform zetten.

Een kijkje in de aanpak van een van onze artiesten - Exclusief nterview met DJ/Contrabassist en industry-expert Maurice

Om je een goed idee te geven hoe onze artiesten het verzorgen van live muziek op een bruiloft benaderen hebben we een van onze artiesten, Maurice, bereid gevonden het volgende interview af te nemen.

LBM: “Maurice, allereerst super bedankt dat je de tijd neemt voor dit interview met ons! Jij bent zelf full-time muzikant van meerdere acts (Steve’s acoustic duo, The Wedd!ngz, red.) die wij hier via livebruiloftmuziek.com mogen aanbieden en draait al jaren lang mee in het vak. Een echte veteraan dus, zou je kunnen zeggen….Hoe ben jij eigenlijk in de muziekbusiness terechtgekomen?”

Live bruiloft muziek garanties - Maurits Malherbe
Contrabassist en DJ Maurice

Maurice: “Als ventje van 8 luisterde ik altijd naar Soul Show van Ferry Maat en naar Jazz, in de jaren 80 begon ik zelf platen te draaien op m’n zolderkamer. Later kocht ik een basgitaar en ging ik naar de muziekschool. Daar kreeg je les in een band. Als snel gingen we optreden met eigen werk.. Later gingen wat vrienden naar het conservatorium, maar ik zelf niet.  Wél studeerde ik per dag c/a 5 uur’ en ik ging contrabas erbij spelen en richtte mij op jazz, de muziek van Miles Davis als grote passie. Omdat de jazzoptredens destijds steeds slechter betaalden en erg dun gezaaid werden, ging ik me meer toeleggen op het spelen van popmuziek op de contrabas.  Begin jaren ’00 was dat heel hip – door MTV unplugged’ en met mijn akoestische duo en bands stroomden de optredens toen vanzelf binnen en later besloot ik – op aanraden van mijn vriendin – ervan te gaan leven.”

LBM: “Wat spreekt jou zo aan aan het muzikantenleven? 

Maurice: “Mensen blij maken of raken door je muziek, het communiceren met medemusici om iets moois neer te zetten of je passie uit te stralen. We komen natuurlijk ook meestal op een feest, ik lach van nature zelf al veel en het muzikantenleven is daar ideaal voor – Mensen willen een leuke dag. Daarnaast ben ik echt een ondernemer; als muzikant heb je dan ook je eigen inkomsten in de hand. Hoe meer je onderneemt, hoe meer er uitkomt. Dat is ook echt verslavend.”

Hoe meer je onderneemt, hoe meer er uitkomt.

LBM: “Wat heeft jou geïnspireerd om bruiloftmuzikant te worden? Ervaar je het spelen op een bruiloft anders dan andere boekingen, zoals bijvoorbeeld een tuin – of verjaardagsfeest?

Maurice: “Ik hou totaal niet van spelletjes maar wel van uitdagingen en puzzelen met factoren en actoren. Mijn eerste optreden op een bruiloft beviel me totaal niet: iedereen zeurde over het geluid dat te hard was en er was veel spanning in de band en in het publiek. Later kwam ik erachter dat als je alle specificaties zelf goed in de hand hebt – of nauw samenwerkt met een partij zoals jullie, die het ook snappen – en samen met het bruidspaar aan verwachtingsmanagement doet, dat dán iedereen een glimlach op zijn gezicht heeft. Ik ervaar het niet anders op een bruiloft, behalve dan misschien op een ceremonie. Op een tuin- of verjaardagsfeest is er ook vaak een bijzondere aanleiding en willen mensen met hun dag geschiedenis schrijven. Ook heb je met de klanten veel contact over de telefoon/whatsapp etc: mensen betalen natuurlijk best een aardig bedrag en willen net als ik alles perfect afstemmen.”

LBM: “Heb je met het werk als bruiloftmuzikant dan ook meer of specifiekere uitdagingen dan op andere gelegenheden? Zo ja, wat zijn die dan?”

Maurice: “Jaarlijks speel ik ongeveer tussen de 80-100x op een bruiloft, ook in het buitenland. Naast contrabassist ben ik basgitarist in een feestband en ben ik ook nog bruiloft Dj: heb genoeg uitdagingen. De ene bruiloft is achtergrondmuziek en de andere weer voorgrond, zo hou ik het uitdagend. Ik doe ook zelf het boekingswerk, acquisitie en PR: daar zitten enorme uitdagingen in omdat de laatste tijd alles veel veranderd qua techniek. Wat natuurlijk ook heel belangrijk is bij een bruiloft, met name de ceremonie, is dat je je beseft dat het een eenmalige gebeurtenis is. Alles moet dus écht perfect zijn!”

LBM: “Hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan de verwachtingen van het bruidspaar en hun gasten?”

Maurice: “Na wat mail/app wisselingen ga ik meestal met de klant video-bellen. Dan pols ik hun verwachtingen en geef daar antwoord op of informatie. Daarna stuur ik ze een boekingsformulier waar alles op terugkomt, ook qua verwachtingen. In de agenda’s van de bandleden zet ik het formulier ook zodat mijn bandleden ook zien wat de verwachtingen zijn.”

LBM: “Hoe betrek jij de gasten en krijg je ze aan het dansen?”

Maurice: “We bouwen het altijd een beetje op met onze sets. Mensen willen ook niet altíjd (meteen) dansen. Mijn akoestische bands worden bijvoorbeeld niet altijd geboekt om non-stop op te dansen, maar ‘af en toe’. Als je dan vanaf set 2 de uptempo’s erin gooit gaan mensen vaak vanzelf dansen. Ook is de contrabas een heel ritmisch instrument en  dans ik altijd een beetje mee. Als Dj is het heel makkelijk om mensen aan het dansen te krijgen, ik weet precies wat werkt, ik kan een bruiloft daar zo mee sturen. Ook ga ik in op verzoekjes als Dj voor dansnummers, ik laat me graag inspireren door nieuwe tips.”

LBM: “hoe ga jij om met verzoeknummers die niet op je repertoire staan?”

Maurice: “Als een bruidspaar een verzoekje heeft dat buiten het repertoire valt dan overleg ik met de vocalist en gitarist. Die hebben het meeste werk eraan. Als die er echt extra voor moeten studeren vragen we wat extra aan onkostenvergoeding aan het bruidspaar, Vaak snappen zij dat wel. Als Dj draai ik alles wat past, ik vraag dan meestal juist andersom: “wat wil je niet horen.?” “

LBM: “Wat adviseer jij de klant met betrekking tot het geluids- en lichtsysteem?”

Maurice: “Bij groepen groter dan 30 personen adviseer ik altijd gebruik te maken van versterking, anders is het gewoon zonde van je geld. Licht laat ik vaak door het bruidspaar zelf regelen. Lokaal is vaak zoveel betaalbaars te huren, terwijl het bij ons niet meer in de auto zou passen . Mijn akoestische bandjes zijn in de basis wel versterkt, een contrabas en akoestische gitaar en cajon uitversterken is sowieso al lastig. Door jaren van ervaring hebben wij tegenwoordig het liefste ons eigen geluid mee of minimaal onze bandmixer, dan weet je zeker dat het goed gaat. Omdat wij meestal voor groepen van tot 80-100 mensen worden geboekt kunnen we het dus prima zelf. Ook zijn we vaak achtergrond. Als Dj laat ik het geluid altijd neerzetten door een vaste leverancier: dan heb je echt feestgeluid.”

LBM: “Wat is jouw back-up plan in geval van apparatuur-storingen of onvoorziene omstandigheden?”

Maurice: “Ik ga al 30 jaar mee in dit vak, ik heb nog nooit meegemaakt dat een speaker  of microfoon uitvalt. Het enige wat soms uitvalt is de stroom en dan is een contrabas en akoestische gitaar echt een uitkomst! We hebben qua kabels altijd backup bij ons.”

LBM: “Heb je ooit samen gewerkt met een bruiloftsplanner? Zo ja, hoe werk je dan samen om een naadloze ervaring voor het bruidspaar” te creëren?”

Maurice: “Regelmatig werk ik met ze samen, vaak ook voor bruiloften in het buitenland. Het gaat alleen naadloos als beide partijen goed naar elkaar luisteren en de ruimte geven in hun vak. Dat gaat niet altijd goed bij bruiloftplanners die het ‘er even bij doen als werk’. Vaak heb ik dat al snel in de gaten en dan vraag ik hun gewoon om mij alles te laten regelen en desnoods in een call met het bruidspaar alles te bespreken. dat scheelt zowel de bruiloftspplanner als mij veel tijd.”

LBM: “Heb je ooit samen gewerkt met andere live acts zoals bands of DJ’s bij een bruiloft? Hoe verliep die samenwerking?”

Maurice: “Ik werk al heel lang met verschillende partijen samen die bijvoorbeeld de band neerzetten en mij erbij laten draaien of andersom. Of soms boek ik zelf op verzoek van de klant een band erbij. Omdat we elkaar allemaal kennen – sowieso in de bruiloftscène – gaat dat altijd goed, we gebruiken bv dezelfde geluidsman etc. Als ik ze niet ken dan bel ik altijd even op, we spreken elkaars taal en hebben hetzelfde doel: een topdag maken, daar kom je altijd wel uit.”

We spreken elkaars taal en hebben hetzelfde doel

LBM: “Welk advies zou je een bruidspaar geven bij het selecteren van de perfecte muziek voor een bruiloft?”

Maurice: “”Eerst nagaan wat je op je bruiloft wil met de live muziek: wil je achtergrondmuziek en lekker praten met extra dimensie van muziek, of wil je juist dansen. Vaak vraag ik of ze ook muziekherinneringen hebben aan bijv. hun eerste kus of dat ze voor het eerst in de auto gingen rijden met de radio aan. Als Dj maak ik ook soms een mix met deze herinneringsongs voor de openingsdans: dat vinden ze helemaal geweldig… ‘Wat een goed idee!” “

LBM: “Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de hele bruiloft professioneel bent én blijft?”

Maurice: “Ten eerste op tijd zijn. Je spullen netjes opbergen en een representatief podium creëren. Géén diva- of concertgedrag en al helemáál geen alcohol drinken! Tijdens de pauzes voel je aan of het publiek het leuk vindt dat je bij hun blijft of dat je naar de kleedkamer gaat. Als je merkt dat iets niet werkt dan pas je ter plekke aan. Na afloop bedanken we altijd het bruidspaar en wensen we ze mooie dagen. We houden het altijd warm en persoonlijk.”

LBM: “Wat heb je in principe allemaal nodig van het bruidspaar ter voorbereiding op de grote dag?”

Maurice: “Ik maak wel eens de grap dat ik zeg ‘alleen de locatie, wat ruimte en een stopcontact, de rest doen wij’. Wat ik nodig heb is: de locatie, de tijd dat we moeten spelen, info over parkeerplaatsen, of we kunnen mee-eten bij etenstijd en een adres voor de factuur. De details bespreken we in een gesprek.”

LBM: “Hoe ga jij om met wijzigingen in het optreed-tijdschema op de dag van de bruiloft?”

Maurice: “Altijd heel soepel, we komen er samen altijd wel uit. Soms boeken bruidsparen ook spontaan bij en spelen we dus langer door. Maar de meeste bruiloften zijn zo strak gepland dat meestal niet gebeurt, hooguit een half uurtje schuiven. Ik kort dan de pauzes altijd in –  ook fijn voor ons.”

LBM: “Kun je een voorbeeld geven van een leuk moment of grappig incident dat je hebt meegemaakt als bruiloftmuzikant?”

Maurice: “Het meest grappige wat ik heb meegemaakt is dat een bruid zo blij was dat ze in een paal op locatie ging klimmen, gevaarlijk maar hilarisch. Of een bruidegom die de hele ceremonie zat te huilen, die kon niet meer stoppen van geluk. Ongemakkelijk en grappig tegelijk. Een vriendin van me ging trouwen en die zong haar eigen gelofte zonder dat iemand het wist, die ging even weg en kwam zingend terug: ik vond dat echt heel bijzonder. Wat ik ook altijd leuk vindt als twee vrouwen trouwen in twee witte bruidsjurken.”

LBM: “Heb je ook wel eens minder leuke of stressvolle dingen meegemaakt?”

Maurice: “Het aller allerergste dat ik heb meegemaakt is best een schokkend verhaal. We hebben nogal een knappe percussioniste bij een bandje… we staan dus bij de openingsdans in een sjiek kasteel. Terwijl de bruid zich laat vallen om door haar man te worden opgevangen kijkt de man toch nog even om naar onze percussioniste. De bruid valt hierdoor keihard met haar hoofd op de vloer. Het publiek barst in tranen uit – een drama. Bruidspaar is weggegaan en nooit meer teruggekomen. We maken zeker wel stressvolle dingen mee, vaak worden die nog erger door onervaren leveranciers. Konijnen uit hoeden waar we niet van af wisten.”

LBM: “Hoe los jij (dat soort) problemen op?”

Maurice: “Mijn slogan is ‘kan niet bestaat niet’, ik vind altijd wel een oplossing. Tenzij het onredelijk is en echt niet kan passen. Ik heb zoveel ervaring op bruiloften en een creatieve geest, ik vind altijd snel een oplossing of weet de rust te brengen. Daarnaast werk ik ook met jonge bruiloft musici, die hebben verrassende oplossingen. Mijn medemusici spelen allemaal in dienst van een feest en niet van zichzelf dus we komen er altijd wel uit.”

Mijn slogan is 'gaat niet bestaat niet' - ik vind altijd wel een oplossing

LBM: “Je staat al een tijdje bij ons op het platform en bent inmiddels al redelijk bekend met onze werkwijze, drijfveren en meer… Waarom zou jij aanstaande bruidsparen aanbevelen om (jou) te boeken via www.livebruiloftmuziek.com?”

Maurice: “Er zijn zoveel websites en platforms, en bij vele ontbreekt de affiniteit met muziek.  Jullie zijn zelf musici, dat alleen al is een groot voordeel. Én jullie weten wat kwaliteit is, of hebben juist een goede oplossing voor een specifiek budget. Omdat alle musici bij jullie ook bruiloftexperts zijn zijn we samen een perfect combinatie voor een bruidspaar.”

LBM: “Maurice,

Bij deze willen we je graag bedanken voor je deelname aan dit interview. Jouw inzichten en kennis hebben echt een verschil gemaakt en we zij dankbaar voor je bereidheid om deze met ons te delen.

Mooi ook om je passie en expertise in dit vakgebied te zien – heel inspirerend! Wij zijn ervan overtuigd dat de informatie die je hebt gegeven ons team en onze lezers zal helpen om de bruiloftmuziek op hun grote dag tot een onvergetelijk succes te maken!

Nogmaal bedankt voor de tijd en moeite die je hebt genomen voor dit interview – het was fijn om met je te spreken en we hopen in de toekomst weer snel met je te mogen samenwerken!”

Maurice: “Graag gedaan!”

Live bruiloft muziek garanties - Conclusie

Op jullie bruiloft verdienen jullie niets dan het beste en dit geldt zeker ook voor de live muziek.  Dankzij onze garanties, aanpak en visie zijn wij naar onze mening als geen ander de geschikte partij te zijn om de live muziek voor jullie bruiloft te mogen regelen. Vanaf het eerste prettige contact, het meedenken, aanbevelen van specifieke muziek zoals voor de ceremonie, tot aan het moment dat de laatste noot van jullie spetterende avondfeest geklonken heeft!

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

Interview adore dc events met live bruiloft muziek

Exclusief interview met wedding planner (en vaste klant) Adore DC Events

In dit boeiende interview met Adore DC Events gaan we dieper in op de wereld van live bruiloftsmuziek en de mensen die deze bijzondere muzikale ervaringen mogelijk maken. Of je nu binnenkort gaat trouwen, een evenement plant of gewoon nieuwsgierig bent naar de betoverende klanken die een bruiloft kunnen verrijken, dit interview biedt een unieke kijk op de branche vanuit het perspectief van een ervaren professional.

Lees verder »
Vader dochter dans live muziek bruiloft

Vader-dochter dans: De 25 beste liedjes

Op een bruiloft zijn er vele bijzondere momenten, maar een van de meest ontroerende en betekenisvolle is de vader-dochter dans. Deze dans symboliseert de speciale band tussen een vader en zijn dochter en is een emotioneel hoogtepunt tijdens de huwelijksdag.

Lees verder »
Artiesten boeken voor bruiloft of huwelijk header

Artiest boeken voor jullie bruiloft – 5 tips

Als iets een belangrijke sfeermaker op je bruiloft is, dan is het wel muziek. Maar natuurlijk wil je op de mooiste dag nét dat tikkeltje extra. Dit kun je creëren door op je bruiloft een artiest of live band te boeken voor je huwelijksceremonie, receptie, diner of avondfeest. Er gaat namelijk niets boven de sfeer en de sound van livemuziek waarbij er een directe interactie is met het publiek.

Lees verder »