Hoe plan je de live muziek voor je buiten bruiloft?

Inhoudsopgave

Hoe kan ik het beste de live muziek plannen voor mijn buiten bruiloft of ceremonie?

Jouw droom bruiloft in de buiten lucht kan nóg onvergetelijker en magischer worden gemaakt door live muziek toe te voegen. Het plannen van de perfecte muziek kan echter een ontmoedigende taak zijn. Maar wees gerust! We zijn hier om je te begeleiden bij het proces met onze deskundige tips over muziekgenres, aanbevolen muzikanten en optimale geluidskwaliteit. En laat de mogelijkheid van slecht weer je humeur niet bederven – Ook daar hebben we een oplossing voor! Met onze hulp ben je verzekerd van een buiten bruiloft die wordt omgetoverd in een magische live muziekervaring die jij en je gasten jarenlang zullen herinneren. Laat ons dus de stress van de planning wegnemen en je helpen bij het creëren van de perfecte live muziek voor jouw speciale dag…

Wat zijn de 4 vereisten voor live muziek op een buiten bruiloft?

Vrijwel alle outdoor-bruiloftsmuzikant zullen op zijn minst aan de onderstaande vier punten tegemoet willen komen worden. Zodra je al deze stappen hebt voltooid, zal de buitenmuziek waar je van droomde werkelijkheid worden! Hier is een kort overzicht van wat de meeste live bruiloft muziek acts buiten nodig zullen hebben: 

  • Dekking en bescherming tegen de elementen 
  • Ruime stroomvoorziening 
  • Voldoende ruimte om op te treden met een stabiele veilige vloer of podium 
  • Informatie over eventuele geluids- of prestatiebeperkingen 

Laten we voor elk van deze vier punten eens kijken naar hoe we dit het beste kunnen regelen…

1: Dekking en bescherming tegen de elementen

Probleem: Slechte weersomstandigheden 

We kennen allemaal het onvoorspelbare weer van ons kikkerlandje. En zelfs als je een live band inhuurt die volledig akoestisch kan optreden (dus zonder benodigde stroom), moet je ervoor zorgen dat ze een vorm van dekking hebben voor het geval die glorieuze Hollandse regen arriveert. Het is erg onbeleefd van ons weer, vooral tijdens een bruiloft, maar dat is de realiteit en daarom heeft elke bruiloft muzikant die je inhuurt echt dekking nodig tegen de elementen. Instrumenten en regen zijn nu eenmaal geen goede combinatie. 

Oplossing

Het is het beste om eerst bij jullie trouwlocatie na te vragen of zij voldoende dekking kunnen bieden voor jullie bruiloftsentertainers, aangezien de meeste goede trouwlocaties jullie hierbij zouden moeten kunnen helpen en adviseren. Anders moet je kijken of je jullie live band of bruiloft muzikant dekking kunnen bieden, zoals soms heel goed mogelijk is in de vorm van een tent/zeil of bestaande overkapping. Een eventueel laatste redmiddel is het huren van een prieel die tegenwoordig in allerlei soorten, maten en prijzen verkrijgbaar is!   De behoefte aan een goede beschutting tegen de elementen wordt nog belangrijker als er sprake is van elektriciteit. De meeste ervaren huwelijksduo’s voor buiten, live trouw bands en bruiloftsreceptie muzikanten gebruiken een PA, verlichting of elektrische instrumenten zoals gitaren, een piano en microfoons. En als er dan onverwachts regen, sneeuw of hagel mee in aanraking komt, zullen we allemaal weet wat er kan gebeuren…pop, bang, game over! Je bruiloftsmuzikanten moeten op zijn minst stoppen met optreden en schuilen. Dat wil niemand! 

live muziek buiten bruiloft slechte weersomstandigheden
live muziek buiten bruiloft geen electriciteit aanwezig

2: Ruime stroomvoorziening

Probleem: Geen of slechte stroomvoorziening 

De meeste buitenlocaties voor een bruiloft zullen geen directe stroomvoorziening in de nabije buurt hebben. Dit kan nogal eens moeilijk zijn in een buitenomgeving, temeer omdat het meestal niet genoeg is om maar één stopcontact vanuit een huis of de trouwlocatie te gebruiken. Voor elektrische veiligheid kan het ook nog eens behoorlijk gevaarlijk zijn om verlengstuk na verlengsnoer uit één stekker te laten lopen. De behoeften aan stroom van trouw coverbands zullen variëren en ze zullen vaak worden uitgerust met veel verlenghaspels om vrijwel elke situatie aan te kunnen. Spreek ze echter van tevoren aan en probeer zoveel mogelijk stroombronnen te bieden, zo dicht mogelijk bij de speelruimte. Jullie trouwlocatie heeft hier vast en zeker veel ervaring mee en zal jullie kunnen vertellen wat er eventueel nodig is of wat er op de locatie aan mogelijkheden zijn. Mocht je een generator moeten huren, praat dan met het bedrijf wanneer je een generator inhuurt en laat ze weten wat je van plan bent. Het is namelijk een groot verschil of je een coverband met veel apparatuur boekt of een solo muzikant. De behoefte aan stroom kan zo perfect worden aangepast.  

Oplossing

Nogmaals, je trouwlocatie moet verlengkabels hebben of op zijn minst geschikte stopcontacten voor je bruiloftsmuziekband of artiest. Zo niet, dan kun je altijd even contact opnemen met de geboekte artiest om te vragen of deze zelf voldoende verlengkabels heeft (voor buiten gebruik!). Houd er echter rekening mee dat verlengkabels zelden langer zijn dan 20 meter en niet de goedkoopste aankoop zijn als je er misschien een paar moet kopen. 

3: Voldoende ruimte om op te treden met een stabiele veilige vloer of podium 

Probleem: Geen podium of stevige ondergrond 

Soms krijgen wij de vraag van onze live bruiloft muzikanten, wanneer ze geboekt zijn voor een buiten bruiloft, of er ook een podium aanwezig is om op te treden…en hoewel een podium lang niet essentieel is voor een out-door performance, bevelen wij dit ten zeerste aan. Een of andere vloerbedekking is op zijn minst belangrijk, want je raadt het al, dat al eerder benoemde akelige Hollandse weer kan de kop opsteken en allerlei problemen veroorzaken. En…Het ziet er ook gewoon wat chiquer uit, toch? 

Oplossing 

Als je met jullie trouwlocatie en bruiloft band of artiest spreekt, krijgen jullie de antwoorden die jullie nodig hebben, aangezien de nodige trouwlocaties wel een soort van podium hebben en de meeste bands/artiesten een vorm van mat hebben die ze kunnen gebruiken. Ze hebben misschien zelfs een podium, dus vraag ernaar!  

Live muziek buiten bruiloft , geen podium
Buiten bruiloft live muziek geluidsbeperkingen

4: Informatie over eventuele geluids- of prestatiebeperkingen 

Probleem: Lokale geluidsrestricties 

Dit is eigenlijk zelden een probleem, aangezien trouwlocaties vanaf het begin moeten wijzen op eventuele geluidsbeperkingen, maar controleer altijd of livemuziek buiten is toegestaan op de door jullie gekozen trouwlocatie. Zelfs volledig akoestische acts genereren nogal wat geluid en sommige locaties hebben zeer beperkende limieten op dit vlak. 

Oplossing

Het kan moeilijk zijn om dit probleem op te lossen als jullie trouwlocatie ongelooflijk beperkende geluidslimieten heeft. Zorg er dus voor dat jullie op de hoogte zijn van eventuele beperkingen die ze hebben voordat je bij hen boekt of een live huwelijks muzikant inhuurt. Als een trouwlocatie een geluidslimiet heeft die lager is dan 90 dB, zult u moeite hebben om livemuziek te hebben, tenzij het iets is dat voldoende stil is, zoals een harpist. Maar informeer bij elke artiest die je overweegt in te huren en bespreek eventuele geluidsbeperkingen met hen. Er is vast wel een mouw aan te passen. 

* Jullie huwelijksthema

Het staat strikt genomen niet op de checklist, maar het is altijd belangrijk om na te denken over hoe een buiten optredende band eruit zal zien in en rond jullie bruiloftsthema. Wij weten dat jullie veel tijd besteden aan het zorgvuldig plannen van de look en feel van je bruiloft, dus zorg ervoor dat de plaats waar je huwelijks ceremonie of avondfeest zal plaatsvinden, bij je thema past en comfortabel voelt bij je geboekte bruiloft artiest. 

Wat zijn leuke locaties voor een buiten bruiloft?

Wanneer je eenmaal besloten hebt buiten te trouwen heb je natuurlijk vele opties w.b. wáár, of op wat voor soort locatie je wil gaan trouwen. 
Het zou een hééél lang artikel worden als we deze allemaal onder de loep zouden nemen, dus laten we ons even focussen op de 3 populairste, namelijk:

  • Trouwen op het strand
  • Trouwen op de hei
  • Trouwen in eigen tuin

1: Buiten bruiloft op het strand

Dus je hebt het strand uitgekozen als trouwlocatie! Gefeliciteerd, dat is een fantastische keuze! Buiten zijn in de natuur zorgt altijd voor een speciale dag en livemuziek is zo’n geweldige manier om de magie verder te versterken. Het past zo goed bij het strand omdat het de sfeer vult… prachtige gitaarklanken vermengt met de golven en zang die op de wind vaart. Het leidt niet af van de ervaring, maar draagt bij aan de schoonheid eromheen.  Dat gezegd hebbende, is het goed om de logistiek te kennen, zodat jullie livemuziek soepel kan verlopen en je je geen zorgen hoeft te maken op de grote dag! Daarom zijn wij van Live Bruiloft Muziek hier om je stof tot nadenken te geven als het gaat om akoestische muziek op je bruiloft aan de kust… 
 
Trouwen op het strand – Geluidsbeperkingen Zorg er om te beginnen voor dat je inderdaad versterkte muziek mag hebben. Dit is vooral belangrijk omdat sommige stranden geluidsbeperkingen hebben en je muzikanten dit voorafgaand aan je bruiloft moeten weten, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op je dag. Dit leidt tot ons tweede punt…  Trouwens op het strand – Versterking Versterking is bijna altijd nodig. Er zijn veel concurrerende geluiden op het strand, de beukende golven zijn de grootste, wind en mensen. Het is een hele uitdaging om een zachte stem of delicate gitaarmuziek over deze geluiden heen te horen.  Een volledige akoestische opstelling kan worden uitgevoerd als je je in een beschermd gebied bevindt dat stil is en vrij van wind, je muzikanten in feite naast je staan en je een klein aantal gasten hebt – denk 10 of minder. Als je band een paar zangers heeft die samen zingen, zou dat ook helpen om het volume te verhogen! Anders is versterking jullie veiligste plan om te weten dat men elke noot zal horen. 
 
Trouwen op het strand – Stroom Het is altijd belangrijk om uw muzikanten te laten weten of er stroom beschikbaar is, aangezien luidsprekers en instrumenten zoals keyboards moeten worden ingeschakeld. Als je ‘ja’ zegt op het zand, dan zijn er draagbare stroomopties beschikbaar! Je muzikanten moeten ofwel een batterij gevoede luidspreker hebben of een draagbaar accu-geluidssysteem dat hun apparatuur van stroom kan voorzien. Zorg ervoor dat je contact met hen opneemt om er zeker van te zijn dat zij dit voor jullie kunnen verstrekken. 
 
Trouwen op het strand – Locatie Toegankelijkheid Het is ideaal om zo dicht mogelijk bij de opstelling van de muzikanten uit te laden. Laat ze weten waar ze het dichtst bij kunnen rijden en hoe ver ze hun uitrusting moeten verplaatsen. Evenzo, als jullie trouwplekje op het strand wat lastig te bereiken is, zorg dan voor georganiseerde toegang via je bruiloftscoördinator of iemand die je bruiloft kent en locatiegegevens door kan geven aan je muzikanten of hen persoonlijk de weg wijst.  Dit zorgt ervoor dat alles soepel verloopt zonder dat jullie je zorgen hoeven te maken over het aannemen van telefoontjes terwijl jullie je voorbereiden op jullie droom huwelijk.  
 
Trouwen op het strand – De elementen. Het is belangrijk om een back-up plan te hebben voor het geval het weer er dreigend uitziet. Als je je plan B voor slecht weer communiceert, kunnen jullie muzikanten zich voorbereiden en de juiste uitrusting meenemen als ze van locatie moet veranderen.  Een andere kleine dreiging die je niet kunt zien maar zeker kunt horen, is wind. Het kan behoorlijk winderig worden als je aan zee bent, dus een tip om de hoeveelheid suizende windruis die microfoons opvangen te verminderen, is om te controleren of je muzikanten een windkap voor hun microfoon hebben – werkt geweldig!  Laat je muzikanten weten dat, als je ceremonie op het zand is, ze een tapijt kunnen meenemen om eronder te leggen zodat hun spullen niet te zanderig worden. Een ander leuk idee dat je kunt afstemmen met je muzikanten, stylisten of gewoon doe-het-zelvers, is om een geïmproviseerd podium te maken van pallets. Je kunt deze vaak ergens gratis ophalen en er een kleed bovenop leggen, dit houdt alle spullen uit het zand en creëert ook een schattig rustiek platform!  Voldoende schaduw en water hebben, niet alleen voor je muzikanten, maar voor alle gasten, is super belangrijk onder een eventuele felle zon. 

2: Buiten bruiloft op de hei of het bos

Trouwen op de hei of in het bos – Zijn jullie echte natuurliefhebbers of lijkt het jullie super romantisch om te midden van het groen elkaar het ja-woord te geven…waarom dan niet trouwen in het bos of op de hei? Want tenslotte kan de liefde overal gevierd worden! 
Live muziek boeken voor een buiten bruiloft in het bos of op de hei
Altijd gedroomd van een bruiloft op de hei of midden in het bos? Dat is zeker mogelijk in Nederland, maar informeer jullie dan wel goed bij de plaatselijke gemeente wat de mogelijkheden zijn. Gelukkig zijn er genoeg prachtige plekken in de natuur die zijn aangewezen als officiële trouwlocatie. 
 
Ook kunnen jullie advies vragen bij Staatsbosbeheer over welke plekken in de natuur geschikt zijn om te trouwen en hoe het zit met de flora- en faunawetgeving. Vanuit de gemeente moet je toestemming krijgen om wettelijk te mogen trouwen op die locatie. En om daar een feestje te organiseren met live muziek. 
 
Maar hoe organiseer je dat dan als je graag buiten in het bos of op de hei wilt trouwen? Een buiten bruiloft in de natuur vraagt behoorlijk veel regelwerk maar is zeker niet onmogelijk. Alles moet gefaciliteerd worden, want er is natuurlijk niets voorhanden (denk aan elektriciteit, toiletten of meubilair). Gelukkig zijn er vele bedrijven in Nederland die een buiten bruiloft volledig kunnen faciliteren en jullie dus alle zorgen uit handen kunnen nemen. Zo wordt jullie huwelijk in de natuur absoluut eentje met een geweldige WOW-factor! 
 
Hieronder enkele voorbeelden van locaties voor een buiten bruiloft in de natuur: 
 
Feel Good TentEvent, Lage Vuursche. Champagne bij een knapperend houtvuur en trouwen in een grote tent midden in het bos op Landgoed Pijnenburg Lage Vuursche. 
 
 –Lands & Meer, Landsmeer. In het groen onder de platanen (The Garden) of op het strandje aan het water (The Beach). Twee totaal verschillende stijlen op één locatie, maar allebei in de natuur. 
 
 –Restaurant De Mof, Leusden. Trouwen in het bos, het strand, de Leusderheide of in de trouwtuin, alles is mogelijk. Sowieso buiten, met de voeten in het zand of op de hei. 
 
 –De Rheezer Kamer in Rheezen. Landelijk trouwen in de natuur op een stijlvolle (buiten)locatie. De Rheezer Kamer is een authentieke boerderij met uitzicht op de Vecht, in het monumentale brinkdorp Rheeze. 
 
 –Mennorode in Elspeet. Trouwen op een open plek in de prachtige bossen van de Veluwe. 
 
En de livemuziek dan? 
 
Hier kan het team van Live Bruiloft Muziek jullie natuurlijk bij helpen en adviseren. Zo speelde bijvoorbeeld onze pianist Thomas onlangs op een prachtige vleugel op de Leusderheide die daar speciaal was neergezet voor een zeer romantische huwelijksceremonie. Geen stroom nodig en een prachtig vol geluid in de buitenlucht 
 
Wat dacht je van een violist die jullie een geweldige serenade brengt. Misschien is een klassiek zangeres wel een goede optie voor jullie? Zij hebben voldoende stemvolume om jullie ceremonie zonder versterking van mooie aangrijpende nummers te voorzien. Verder zijn er verschillende akoestische duo’s te boeken waarvan er vast wel een binnen jullie smaak valt! Houden jullie meer van de vrijbuiters- en gypsy stijl? Denk dan eens aan een gypsy swing trio met hun vrolijke opzwepende muziek…het zal het “buitengevoel” van jullie bruiloft zeer zeker versterken. Zo zie je maar dat er veel meer mogelijk is dan je denkt! 
 

3: Buiten bruiloft in eigen tuin

Trouwen in de tuin is de perfecte manier om deze speciale gelegenheid in de zomer te vieren, en wat is een betere manier om jullie gasten te vermaken dan een optreden van een live band, solo- artiest of DJ? Hier bij Live Bruiloft Muziek hebben we vele verschillende artiesten die zeer geschikt zijn om te boeken voor jullie buiten bruiloft in je eigen tuin.  Daarbij krijgen we vaak een aantal zeer belangrijke vragen… En aangezien we zijn hier om jullie te helpen en deskundig advies te geven:
 
Hoe kun je trouwen in je eigen tuin? 
In Nederland zijn er veel gebouwen of locaties waar je officieel elkaar het ja-woord mag geven, maar helaas mag dat nog niet zomaar overal gebeuren.
 
Als je bijvoorbeeld in jullie eigen huis of tuin willen trouwen dan moet je vaak eerst van alles regelen. Het is verstandig om bij jouw gemeente na te gaan wat de regels zijn betreft een trouwlocatie.
 
Mag je overal officieel trouwen? Dan hoef je niets te doen. Mogen jullie elkaar alleen het ja-woord geven op een plek die door de gemeente is aangewezen als officiële trouwlocatie? Dan zal de gemeente jouw huis of tuin eenmalig tot trouwlocatie moeten benoemen.
 
Informeer ook goed naar de regels omtrent het organiseren van een feest en het hebben van live muziek of een DJ tot in de late uurtjes. Vaak zijn hier restricties aan verbonden en mag je maar tot een bepaalde tijd muziek maken. Bestaat jullie gastenlijst uit een grote groep mensen? Dan kan het zomaar zijn dat je het trouwfeest verplicht moet melden bij de gemeente. Vraag dit vooraf dus zeker na! 
 
Is mijn tuin groot genoeg voor een live band? 
Tuinen variëren sterk in grootte, dus het kan soms moeilijk zijn om te bepalen of je tuin wel of niet de juiste maat heeft. Je hoeft niet persé een enorme ruimte te hebben voor een live band, maar als je vindt dat je tuin te klein is, is het misschien een betere optie om een ​​solo-act of eventueel een duo te overwegen.

Vooral zangers zijn geweldig en ongelooflijk populair voor tuin huwelijksfeesten, omdat ze doorgaans niet veel opstelling nodig hebben, terwijl een volledige live band uitgerust met gitaarversterkers, een drumstel enz. veel meer ruimte in beslag zal nemen met hun opstelling. 
 
Omdat bruiloften in de achtertuin vaak budgetvriendelijk zijn, kun je waarschijnlijk een beetje meer uitgeven en een live band inhuren voor de soundtrack van je liefdesviering. Er is niets zo dromerig als livemuziek die zachtjes door een buitenomgeving waait. 
 
De buren 
Licht tijdig je buren in! Of liever nog…de hele straat. Vertel ze over de mogelijke parkeeroverlast, eventuele geluidsoverlast door muziek en vraag hen bijvoorbeeld ook of ze aan het verbouwen zijn. Niets is zo vervelend als wanneer niemand jullie prachtige zelfgeschreven huwelijksgeloften hoort, omdat de buurman de heg gaat snoeien tijdens jullie ceremonie! 
 
Controleer de elektriciteit 
Controleer ruim voordat je bruiloft begint (2 of 3 dagen) of alle elektriciteits-punten veilig zijn aangesloten en overleg met de geboekte muzikanten hoeveel stopcontacten/verlengsnoeren ze nodig hebben. Je wilt niet tot de laatste seconde wachten om te beseffen dat er een probleem is, want dat kan een grote domper op o.a. je ceremonie zijn als de microfoon niet werkt. Als u dit van tevoren doet, kunt u het risico op last-minute problemen verkleinen. 
 

Welke live muziek kies je voor je buiten bruiloft?

Nu een aantal praktische zaken zijn geregeld, is het tijd om creatief aan de slag te gaan! Er zijn allerlei leuke en unieke ideeën voor live muziek op een buiten bruiloft, maar hier zijn een paar van de meest populaire…

1: Buiten bruiloft muziek - De ceremonie

Klassieke gitarist, violist of harpist voor de ceremonie: Als je van plan bent om je ceremonie buiten te houden, waarom zou je dan niet overwegen om wat live muziek te hebben om je door het gangpad te begeleiden? Een klassieke gitarist of violist zorgt voor een elegant en eclectisch repertoire, terwijl een harpist elke sfeer intiem en romantisch laat lijken, hoe groots de setting ook is. Als je meer geld hebt om mee te spelen, kijk dan eens naar een klassiek georiënteerd combo of misschien iets met een stijlvolle pianist achter een prachtige vleugel! 
Verwacht te horen: populaire klassieke stukken, opnieuw gearrangeerde popsongs voor solo-instrumenten. 

* Aanbevolen acts:

Violist Juan

De viool van Juan zal jullie bruiloft laten schitteren! Met elegante en betoverende melodieën zal jullie ceremonie en receptie onvergetelijk worden. Met zijn uitzonderlijke vaardigheden en passie is hij de perfecte keuze om de juiste sfeer te creëren voor jullie speciale dag. Met Juan's viool kunnen jullie een unieke en persoonlijke ervaring creëren voor jullie en jullie gasten, waar de schoonheid van muziek het hoogtepunt zal zijn van jullie bruiloftsfeest. Boek Juan vandaag nog en laat jullie bruiloft schitteren!

Harpiste Roos

Ervaar magische momenten met de betoverende klanken van de harp van Roos op jouw bruiloft. Laat de snaren van de liefde tot leven komen terwijl je naar het altaar loopt. Van ontroerende melodieën tot inspirerende deuntjes, elke noot roept romantiek en harmonie op. Kies Roos voor de perfecte sfeer en een unieke setting voor jullie grote dag. Boek nu en creëer onvergetelijke herinneringen die je voor altijd zult koesteren!

2: Buiten bruiloft muziek - De receptie

Gypsy swing band/Jazz band voor de receptie: Als je op zoek bent naar iets heel unieks, dan kan een gypsy swing band je echt een apart gevoel geven! De opwekkende muziek, met virtuoze accordeon of vioolsolo’s, is romantisch en levenslustig tegelijk. Ze creëren altijd direct een goede sfeer en brengen iedereen in een goede stemming. Die heerlijke sfeer naar je bruiloft brengen kan een echt gedenkwaardige manier zijn om je dag te vieren en mensen nog jaren aan het praten te houden! 
Verwacht te horen: zigeunermuziek en klezmer gecombineerd met Jazz standards of Franse Chansons. 

*Aanbevolen acts:

Gypsy swing trio Panville

Op zoek naar het perfecte entertainment voor jullie trouwdag? Zoek niet verder dan Panville, het gypsy swingtrio dat ervoor zorgt dat jullie gasten de hele avond lang zullen dansen! Met hun aanstekelijke energie en deuntjes die je niet stil kunnen laten zitten, is Panville de perfecte toevoeging aan elke trouwreceptie. Panville biedt een reeks van klassieke swingstandaarden en originele composities, waarbij het driekoppige ensemble de klanken van de gitaar, viool en contrabas samenvoegt voor een unieke muzikale ervaring. Van elegante ballads tot energieke dansnummers, Panville heeft voor elk wat wils!

Gypsy swing trio Panville

Al te boeken vanaf € 899,-!
Meer weten? Klik hier om direct door te gaan naar het profiel van Trio Panville!

Jazz it up!

Maak nu zelf de betoverende magie mee van livemuziek op jouw trouwdag met Jazz it up! Dit piano/zang duo wordt veel gevraagd voor unieke en intieme optredens op bruiloften door heel Nederland en België, en spelen van alles wat, van soul en jazz tot pop en hedendaags. Of je nu verlangt naar een romantische ballade of opzwepende tunes, Jazz it up heeft het allemaal voor je. Laat Jazz it up jouw speciale dag naar een hoger niveau tillen met hun passie en talent en maak jouw trouwdag onvergetelijk voor jou en jouw gasten!

3: Buiten bruiloft muziek - Avondfeest/diner

Pop/Rock band – Een ‘altijd goede’ oplossing voor live muziek, en terecht. In heel Nederland zijn er vele trouw bands wiens enige taak het is om jullie trouwfeest onvergetelijk te maken!

Verwacht te horen: van alles een beetje! Meestal populaire hitlijsten van de jaren 60 tot heden, met een paar verborgen juweeltjes.

* Aanbevolen acts:

Piano trio Say Keys

Maak je trouwdag onvergetelijk met Piano Trio Say Keys! Hun muziek zal de romantiek en viering tot het hoogste niveau tillen, waardoor er een sfeer van vreugde en geluk ontstaat die jou en je gasten zal meenemen. Of je nu klassieke of moderne deuntjes wilt, hun uitgebreide repertoire voldoet aan al jouw muzikale behoeften. Say Keys voegt elegantie en verfijning toe aan jouw speciale dag, waardoor je onvergetelijke herinneringen overhoudt. Ervaar de transformerende kracht van muziek op zijn best!

Coverband ARE

Maak je klaar om de nacht weg te dansen met ARE - de ultieme coverband voor bruiloften! Onze getalenteerde muzikanten en elektrische energie zullen je speciale dag onvergetelijk maken. Van klassieke ballads tot moderne hits, we hebben een divers repertoire om iedereen op de dansvloer te houden. Laat ons de perfecte soundtrack voor jouw viering verzorgen en herinneringen creëren die jij en je gasten voor altijd zullen koesteren. Boek ARE voor je bruiloft en laat ons je zien waarom we de beste keuze zijn voor stellen die op zoek zijn naar uitzonderlijk live-entertainment. Mis het feest van je leven niet - huur ARE vandaag nog in!

Live muziek organiseren op je buiten bruiloft - conclusie

Over het algemeen kan het toevoegen van live muziek aan een buiten bruiloft de hele ervaring naar een hoger niveau tillen. Van de ceremonie tot aan de receptie voegt live muziek een uniek element toe dat door alle gasten kan worden gewaardeerd. Het geluid van live instrumenten en zang kan een warme sfeer creëren en de emoties van de dag versterken. 

Bovendien kunnen live muzikanten hun muziek aanpassen naar de voorkeuren van het paar en zelfs verzoeknummers spelen. Van klassieke muziek tot jazz, of zelfs een live band, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het toevoegen van live muziek kan meer planning en middelen vereisen, maar het is de moeite waard voor de unieke sfeer die het creëert op de buiten bruiloft. Live muziek bij een buiten bruiloft creëert herinneringen voor het leven en voegt persoonlijkheid toe aan de grote dag.

Wij hopen dat dit blogartikel jullie wegwijs heeft gemaakt in hoe je het beste live muziek kunt boeken voor jullie buiten bruiloft. Dat je nu precies weet hoe je een muzikant moet inhuren en vooral hoe je kunt genieten van live muziek tijdens je huwelijk in de openlucht. 

Als het goed gepland is, kan een buiten bruiloft met live muziek echt niet worden overtroffen! Slecht gepland of tot het laatste moment uitgesteld, kan muziek op je buiten bruiloft in een ramp eindigen, maar houd je aan bovenstaande punten en het komt helemaal goed!
 

Dit artikel delen? Je doet het met één handige klik via onderstaande buttons - Thanks!:)

Wellicht vind je dit ook interessant:

Openingsdans bruiloft muziek, hoe kies je de openingsdans

Openingsdans bruiloft – Hoe kies je je perfecte liedje ?   20 tips

Er zijn veel manieren om een openingsdans liedje te kiezen. Bijvoorbeeld een nummer met een speciale betekenis, dat romantisch of gedenkwaardig is, dat geweldig is om op te dansen, dat past bij het thema of de locatie van jullie bruiloft, dat populair is bij beroemdheden, dat voorkomt in een film of tv-show waar u van houdt.

In dit blog geven we je 20 tips en ideeën om jullie perfecte liedje uit te kiezen…

Lees verder »